Nå må det snu

05.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeygutter ligger dårlig an etter å ha tapt de to første kampa i NM-sluttspillet. Hjemme på lørdag var det dog knepent og litt uheldig. Vålerenga var det beste laget der og det var godt å se at dommerne ikke gikk på diving Ulriksen og resten av skuespillerne fra Lillehammers forsøk på å pådra Vålerenga feilaktige utvisninger, slik de fikk det til i Kristins Hall på torsdag. Men i dag er det ny kamp – i Kristins Hall og den må Vålerenga rett og slett vinne.

 

Gjør de det er veien mot semifinale ikke så veldig lang allikevel. Det overraskende har vært at førsterekka ikke har produsert ennå. Det må de begynne å gjøre sporenstreks. Vi trenger måla dems. Martin Laumann Ylven, Tobias Lindström og Rasmus Ahlholm. Hører dere? Det var Filip Gunnarsson som scora Vålerengas mål i Furuset Forum lørdag og andre og tredjerekka produserer det dem skal nå. I kveld må det altså snu.

Tobias Lindström må begynne å levere målpoeng igjen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Sparta

Hockeyjentene knuste Sparta 9 – 1 i Sparta Amfi i den fjerde siste eliteseriekampen for året. To mål av Camilla Bakkene og Linn Aakre samt ett mål av Anne Margrethe Aasen sørga for at kampen var avgjort etter første periode. Anniken Olafsen la på to i midtperioden og Flosrún Váka Jóhannesdóttir ett. I tredje periode reduserte først Sparta før Olafsen punkterte kampen med sin tredje scoring for dagen. Seriesølvet er sikra for lengst. Nå venter tre kamper mot Wing i Trondheim før NM.

 

Seier over Start

Det blei ingen feiende flott generalprøve for Vålerengas fotballgutter, men det blei seier i en kamp som varierte ganske mye i kvalitet fra hjemmelagets side. Vålerenga dominerte i starten og slutten av første omgang, men spilte dårlig i midtpartiet. Det var dog ikke mye til målsjanser å snakke om. I andre omgang starta Vålerenga fryktelig dårlig. En feilpasning fra Daniel Fredheim Holm og Start fikk en mulighet. Kristján Flóki Finnbogason stakk inn bak ryggen til Ivan Näsberg og Jonatan Tollås Nation bestemte seg for ikke å følge løpet. Dermed var Finnbogason aleine med Adam Larsen Kwarasey som ikke klarte å hindre baklengs.

 

Men Vålerenga kom tilbake etter å ha liggi under. Abidsalam Ibrahim blei rivi ned på atten meter og Fredheim Holm gjorde seg klar for å rette opp i egen feil. Skuddet gikk i keeperhjørnet og man må kunne stille spørsmål ved keeper Håkon Opdahls inntreden. Han fikk slått ballen i stanga og Ibrahim var først framme på returen og utligna.

 

Seiersmålet kom fire minutter før full tid. Magnus Retsius Grødem kasta kort til Sam Adekugbe som spilte vegg med Bård Finne og kom til et godt innlegg. Start klarerte ballen ut på tyve meter der Christian Dahle Borchgrevink kom og dunka til på direkten. Ballen susa rett inn i nærmeste stolpe og på returen var Sam Johnson på vakt og breisida ballen i tom kasse.

 

Vålerenga stilte med følgende lag som også er en sannsynlig startellever i serieåpninga:

Adam Larsen Kwarasey

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm

Abdisalam Ibrahim – Samúel Kári Friðjónsson

Simen Juklerød – Peter Godly Michael – Chidera Ejuke

 

Avspark

Avsparket gikk sin gang og det er vel ikke å lyve helt at ei kantine ikke akkurat gir den mest intime og beste følelsen for et sånn type arrangement. Det fungerte dog sånn nogenlunde, med en god del skjønnhetsfeil underveis. For eksempel burde det vært høyttalere på EngaLive, så de som var tilstede også kunne høre uten å skru på mobiltelefonene sine.

 

Scenen fungerte sånn passe. Det blei kork rundt inngangen til Kantina, men gode artister sørga i hvert fall for god stemning. Det skulle dog være nachspiel på Øst etterpå. Det blei det ikke mye til for egen del. Der nede var det fullt og skulle man inn der måtte man forlate avsparket før det var ferdig.

 

Rapportene fra de som kom inn var også at det var nesten umulig å komme seg til bardisken for å få servering. Øst bør nok i framtida tenke på å fjerne borda på tvers foran bardisken til større arrangementer og hjemmekamper i framtida, slik Bohemen gjør det før hver hjemmekamp og i helger med mye fotballkamper på skjermene.

 

Enga på topp

Håndballgutta gjorde jobben i begge kampa i helga og det er på kondisen de vinner. Lørdag sto det 13 – 13 til pause, men i andre omgang rykka Vålerenga i fra Strindheim og vant hele 30 – 23 til slutt. Ni mål av Jakob Gjøen bidro ganske greit. Gjøen blei også toppscorer søndag med syv mål, da Tiller var gjester i Jordalhallen. Vålerenga leda lenge i første omgang, men det sto 17 – 17 til pause. Også utover i andre omgang var det svært jevnt og laga veksla på å lede med ett mål; men et par minutter før slutt fikk Vålerenga den nødvendige tomålsledelsen og rodde det hele i land 31 – 29. Blant annet tok treneren timeout med ti sekunder igjen, bare fordi det vare så bra stemning i hallen og han ville ha den følelsen litt lenger.

 

Dermed har Vålerenga nå inntatt tabelltoppen i andredivisjons avdeling 2, men det er fortsatt et godt stykke arbeid igjen før det kan jubles for opprykk til førstedivisjon. Gutta leder med to poeng på Nordstrand, med to kamper igjen å spille; men Nordstrand har vinni begge oppgjøra mot Vålerenga i år og siden innbyrdes teller før målforskjell, så trenger Vålerenga derfor i prinsippet tre poeng på de siste to kampa for å bli avdelingsvinner – med mindre Nordstrand roter seg bort.

 

Vålerenga møter tiendeplasserte Kristiansund hjemme lørdag 24. mars og syvendeplasserte Tynset borte søndag 25. mars. Nordstrand har to hjemmekamper igjen. De møter fjerdeplasserte Vikhammer, som dersom de vinner hengekampene sine mot Tynset og Kristiansund bare vil ligge ett poeng bak Nordstrand. Vålerenga har slått Vikhammer i begge kampa, så i kampen mot dem trenger Vålerenga bare ett poeng til. Den siste kampen til Nordstrand er mot åttendeplasserte NTNUI. De spilte uavgjort mot Nordstrand i Dragvollhallen tidligere i vinter.

 

Innebandy

Vålerengas innebandygutter knuste Øreåsen 17 – 6 på lørdag. En grei dag på jobben. Niclas Johansson blei toppscorer med fem mål. De har redda plassen i serien og spiller bare for æren nå.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Lillehammer – Vålerenga Herrer, NM Kvartfinale #3, Kristins Hall