Kvartfinaler, avspark og opprykkskamp

02.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Denne helga skjer det fryktelig mye i vålerengaverdenen. Hockeygutta kjemper om en semifinaleplass i norgesmesterskapet. Det er siste treningskamp før seriestart for fotballgutta med påfølgende avspark for både fotballgutta og -jentene med bra band etterpå. Samtidig kjemper håndballgutta nok en gang om opprykk. De kan overta tabelltoppen i løpet av helga og er nå favoritter til å vinne sin avdeling i andredivisjon.

Kvartfinaler

Det gikk absolutt ikke veien i Kristins Hall i går og Vålerengas hockeygutter fikk en tung start på årets sluttspill, men sjøl om sifrene ser stygge ut – det er bare ett tap. Det er fortsatt sånn at Vålerenga kun trenger å vinne sine tre hjemmekamper og én kamp i Kristins Hall; men det setter et visst press på gutta før lørdagens andre kvartfinalekamp. Vi er dog sikre på at de reiser kjerringa. De spiller sjeldent to elendige kamper på rad.

 

Men en ting er sikkert. Steffen Søberg må opp i ringa. Å ha en redningsprosent på 82,1 i en sluttspillkamp er rett og slett alt for dårlig. Fortsetter han i det moduset der, så er dette over med én gang og et av problemene til Vålerenga i år er jo nettopp at laget ikke har en keeper som kan presse Søberg. I år har Søberg vært ræva i store deler av sesongen. I perioden han sto godt, så vant også Vålerenga kamper; men med en keeper som lekker som ei sil blir det vanskelig.

 

Samtidig må laget slutte å ta på seg tåpelige utvisninger. 53 minutter blei det i går. Nå skal det sies at de 25 minuttene som Filip Gunnarsson fikk var av det billige slaget. Diving Patrick Ulriksen faka skade. Det var ikke måte på hvor invalid han var i høyrebeinet på vei av isen. Så fikk en liten crosschecking som kjeft av Gunnarsson og reiste seg opp og skøyta av isen uten smerter i det hele tatt. Diving Ulriksen – det der er bare pinlig!

 

Stefan Espeland scora sitt første mål (og sitt første poeng) da han utligna til 1 – 1 tidlig i første periode; men det blei med Espeland og Rasmus Juell sine mål i første periode. 7 – 2 endte det til slutt. Når motstandernes keeper varter opp med 92,3 i redningsprosent så blir det stygt. Med 72,7 i redningsprosent i første periode skjønner vi ikke hvordan Roy Johansen kunne la være å sette inn Jørgen Moflag. Opp i ringa på lørdag! Da må det vinnes!

 

Sparta

Hockeyjentene møter Sparta på bortebane i sin fjerde siste kamp før NM starter. De har allerede tatt seriesølvet og vi tror de har en stor fordel av at de fortsatt spiller kamper inn mot NM, mens Stavanger er ferdigspilt for lengst. Og komme med matchtrening inn til NM kan være gull verdt og de får også en langt bedre motstander i semifinalen enn det Stavanger får. Forhåpentligvis kan det være nøkkelen til at vålerengajentene vinner tilbake bøtta etter at den har vært på utlån i to år.

 

Start og avspark

Vålerengas fotballherrer møter Start til treningskamp lørdag på Valle kunstgressbane 5. Slik vi har forstått det er det tre seksjoner som skal være åpne. Borteseksjonen for sørlendinger og annet riff-raff, den blå veggen for syngende supportere og hovedtribunen for alle andre. Banen er grønn og fin, men hvis det blåser til, så vil det blåse en masse snø ned fra tribunetaket og inn på tribunen. Ettersom det er fimbulvinter, så anbefaler vi derfor godt med klær.

 

For dere som skal på avspark etterpå i kantina mellom gressmatta og skøytebanen, så antar vi at Vålerenga kommer opp med en løsning for garderobe. Det må de klare, for de kan jo ikke forvente at folk skal kle seg for kamp, for så ikke ta høyde for at de skal kle av seg yttertøyet for konsert og sånt etterpå. Vi antar det løser seg.

 

Det er en samla avspark for både herre- og damelaget og så vidt vi har fått med oss er det Islandsgate som starter festen. Nordre Sving, Valentourettes og Tommy Tee med Don Martin er de andre artistene som skal gjøre dette til et morsomt avspark ei drøy uke før serien starter borte mot Kristiansund. Billetter kjøper du her eller i Sjappa.

 

Dørene åpner 17:30 og stenger 23:00. Da fortsetter festen på Øst med Ole Henrik Halvorsen som nachspieltrubadur. Det blir moro! Vel møtt, og så kan du jo kjøpe sesongkort til damene og herrene dersom du ikke har gjort det ennå. Det er ikke vits i å somle med det. Sesongstart er rett rundt hjørnet for begge og i år tror vi at begge laga kjemper om medaljer.

 

Landslag

Det har vært litt landskamper på jentesida i det siste. Sara Nilssen Kilen og Celin Bizet Ildhusøy har vært med det norske J17-landslaget og tapt to kamper for Tyskland, begge tapa endte 2 – 1. Så er også Algarve Cup i gang og Vålerenga har med Stine Pettersen Reinås ned – uten at hu fikk spilletid i 4 – 3 tapet for Australia. De møter Kina i dag og Portugal på lørdag. Morsommere er det med Nederland. De knuste Japan 6 – 2 i den første kampen i Algarve Cup med Sherida Spitse som sentral midtbanespiller. I dag møter de Danmark og på mandag Island.

 

Hands

Håndballgutta har to meget viktige kamper denne helga. Begge spilles i Jordalhallen. Lørdag er det Strindheim som er motstander i 2. divisjons avdeling 2. Strindheim ligger på niendeplass, mens Vålerenga har to poeng opp til serieleder Nordstrand med to kamper færre spilt. Allerede lørdag bør de derfor ta over serieledelsen ettersom Nordstrand ikke spiller denne helga. Søndag er en ny nøkkelkamp. Femteplasserte Tiller er gjest i Jordalhallen da og klarer Vålerenga jobben har de en alle tiders mulighet til opprykk.

 

Helga 24. og 25. mars spilles de to siste kampa i serien og da møter Vålerenga Kristiansund hjemme – tiendeplassert i en kamp som kan gi playoff til opprykk. I det siste oppgjøret møter de sjetteplasserte Tynset borte. Med overlegen målforskjell mot Nordstrand vil tre seiere på disse fire kampa gjøre at Vålerenga vinner andredivisjons avdeling 2.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:00 Fotball: Kina – Norge Damer, Algarve Cup, VRS Antonia

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 19:30 Fotball: Danmark – Nederland Damer, Algarve Cup, VRS Antonia

Lørdag 16:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Start, Treningskamp, Valle kgb 5

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Strindheim, 2. div avd 2, Jordalhallen

Lørdag 16:00 Innebandy: Vålerenga Herrer – Øreåsen, 1. div øst, Teglverket

Lørdag 18:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, NM Kvartfinale #2, Furuset Forum

Lørdag 18:00 Annet: Kick-off Vålerenga Fotball, Kantina i Valle kgb 5

Søndag 15:00 Hockey: Sparta – Vålerenga Damer, Eliteserien, Sparta Amfi

Søndag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Tiller, 2. div avd 2, Jordalhallen