Kvartfinale

01.03.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er klart for kvartfinaler i sluttspillet i hockey og motstander er laget som bygde seg opp gjennom en bråte OL-penger, vant ei bøtte, for så å forsvinne ned i ingenmannsland etterpå. Vi snakker om den minste av de tre mjøsbygdene – og den kaldeste. Der hovedhallen kun har vært i bruk til hockey én gang etter vinter-OL i 1994. Vålerenga skal i kveld til oppvarmingshallen Kristins Hall for å ta første stikk i kampen om bøtta.

Rasmus Ahlholm og Vålerenga er klare for kvartfinale. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga har vært tre ganger i Kristins Hall i år. Det var her det første poenget kom etter fem strake tap klarte gutta endelig å kapre ett poeng i Kristins Hall. Tobias Lindström var mannen som sendte Vålerenga i føringa; men med under to minutter igjen av kampen, på stillinga 1 – 1, fikk Tallak Lyngset matchstraff. I løpet av sudden pådro også Filip Gunnarsson seg en slashing. Dermed tapte Vålerenga på sudden i spill 3 mot 5; med disiplin burde Vålerenga tatt den kampen hjem.

 

I det andre oppgjøret var det klart for en solid seier i Kristins Hall. Lindström ordna ledelse etter første periode, men det sto likt etter to perioder. I den tredje sa Vålerenga takk og farvel. Thomas Olsen, Lindström og Rasmus Ahlholm sørga for en solid 1 – 4 seier.

 

Det tredje oppgjøret blei svært målrikt. Begge laga mangla sine førstekeepere og Lars Johan Engsund kom dessverre bedre ut av det med en redningsprosent på 85,3 enn Edvin Olofsson som kun klarte en redningsprosent på 81,6. Lyngset sendte Vålerenga i føringa, men det sto likt etter første periode. Så var Filip Gunnarsson og Simon Mattsson frampå og skaffa tomålsledelse i midtperioden, men det rakna skikkelig de siste 160 sekundene av periode og Vålerenga røyk på tre kjappe baklengs. Morten Ask og Joachim Sommer Nielsen gjorde ett mål hver, i siste periode, men det blei et 7 – 5 tap i den kampen.

 

I keeperduellen er det faktisk spennende hva Lillehammer gjør. Nils Erik Bengtsberg har vært skada en stund, men var tilbake i siste serierunde mot Storhamar uten å klare å skremme noen. Fredrik Sebastian Johansson har stått greit i hans fravær. Tør de satse på Johansson eller er det sånn at Bengstberg står uansett? I Vålerenga er det ingen tvil. Der står Steffen Søberg. Gjør han som han gjorde etter at han var ute mot Lillehammer og stengte buret i de to kampa som gikk fra sykefraværet til OL-pausa, så blir dette moro.

 

Og med ei førsterekke som ser ut til å ha finni hverandre og ei andre rekke som har begynt å produsere bra med poeng, så tror vi at Vålerenga kan tukte Lillehammer og gå videre til kvartfinale. Det starter i kveld klokka 19:00.

 

Byderby – seriesølv

Vålerengas hockeyjenter tok seriesølvet i går etter at Hasle-Løren blei nedsabla i Jordal Ungdomshall. Anniken Olafsen satte inn Vålerengas første mål assistert av Hanna Olsen i overtall, mens Olafsen scora uassistert sekunder før første periode var over. Hasle-Løren yppa seg i midtperioden, men Olsen sørga for fortsatt tomålsledelse bare sekunder etter Hasle-Lørens redusering – assistert av Flosrúnn Vaka Jóhannesdóttir. Linn Aakre satte inn nok et mål, assistert av Olafsen, før Hasle-Løren fikk et trøstemål rett før slutt.

 

Med seier 4 – 2 har Vålerenga sikra seg sølvet. Nå gjenstår kun én kamp mot Sparta og deretter tre kamper mot Wing før NM.

 

Midtstopper inn

Vålerengas damelag har vært svært tynt besatt i forsvaret i denne oppkjøringa. Nå bør de problemene være løst. Den danske landslagsstopperen Stine Ballisager Pedersen har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen. 24-åringen har kamper for alle aldersbestemte lag i Danmark og står oppført med to a-landskamper. Hu var også en del av den danske troppen som tok EM-sølv i fjor sommer.

 

175 centimeter er solid for en jentespiller og den hodesterke spilleren har scora to mål i den danske 3F-ligaen så langt i år, der hu nå kommer som kaptein fra VSK Aarhus. Laget som inntil i fjor het Skovbakken. Det betyr at Vålerenga har tre midtstoppere, Stine Pettersen Reinås, Ingrid Søndenå og Pedersen; samt Arianna Romero som kommer tilbake i høstsesongen og blir lagets fjerde midtstopper. Med fire sidebacker føler vi dermed at Vålerenga er ferdig signert i de bakre rekker.

 

Framover er det dog fortsatt tynt. Anne Lise Olsen er ute i om lag to måneder med en kneskade og dermed har Vålerenga kun tre midtbanespillere og tre angrepsspillere klare til sesongstart. Det bør nok komme inn både en midtbanespiller og en angrepsspiller til, slik at det er én i dekning før det begynner å gås løs på rekruttspillere.

 

Spiss ut

Etter signaturen til Peter Godly Michael var det ganske åpenbart at Vålerenga ville kvitte seg med en spiss. Fire midtspisser som skal kjempe om én plass er det ikke rom for. Dermed er Henrik Kjelsrud Johansen nå solgt til Brann og Vålerenga har redusert stallen til 25 spillere. Det er fortsatt tre spisser igjen og med Michael, Sam Johnson og Fitim Azemi skal det være god nok dekning.

 

Ronny Deila har sagt at han kun vil ha 24 spillere i troppen. Dermed er det fortsatt én spiller som enten skal selges eller lånes ut, men det haster ikke. Kanskje drøyer de helt fram til vinduet stenger.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Lillehammer – Vålerenga Herrer, NM Kvartfinale 1, Kristins Hall