Hockeyseier og byderby

28.02.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Hockey tok skalpen på kjøpeskauen i gårsdagens getligaoppgjør. Dermed gjorde gutta jobben for å få kjøpeskauen ut av getligaen, men i Stjernehallen rakna det 71 sekunder før slutt. Hvorfor i alle dager måtte Manglerud hjelpe kjøpeskauen ut av uføret så nærme full tid? Totalt unødvendig for dem og de endte også med å vinne kampen fordi Stjernen tok ut keeperen.

Tobias Lindström blei Vålerengas poengkonge i getligaen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Martin Laumann Ylven sendte Vålerenga i ledelsen assistert av Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström, men kjøpeskauen reduserte i overtall og det sto likt etter første periode. Det ville ikke Laumann Ylven ha noe som helst av. 31 sekunder ut i midtperioden sendte han på ny Vålerenga i føringa også denne gang assistert av Lindström og av hans svenske kollega Axel Eidstedt. Simon Mattson økte Vålerengas ledelse assistert av Gunnarsson-brødrene Filip og Fabian. Bønda reduserte igjen, men Mattson assistert av Ahlholm og Lindström gjorde vei i vellinga i et overtallsspill bare tretten sekunder før perioden var over.

 

Det hjalp lite at kjøpeskauen yppa seg noen sekunder ut i tredje periode. Rasmus Juell fortsatte scoringsformen han er i assistert av Eidstedt denne gang og til slutt punkterte Lindström kampen assistert av Ylven og Ahlholm. Det ser ut som om Vålerenga har finni scoringsformen rett før sluttspillet. Rekka med Lindström, Ahlholm og Ylven har finni tilbake og ser enda sterkere ut enn i fjor.

 

Det blei dermed femteplass i årets Getliga, men sånn det ser ut er alt mulig i sluttspillet. Lillehammer er motstander i kvartfinalene og det starter torsdag i Kristins Hall, men allerede lørdag klokka 18:00 er første kamp hjemme i Furuset Forum.

 

Byderby

Vålerengas hockeyjenter møter Hasle-Løren i Jordal Ungdomshall i kvinnenes Eliteserie i ishockey i dag. Det skillet ett poeng på tabellen i favør Vålerenga og med seier er det sjanseløst for Hasle-Løren å ta andreplassen i årets Eliteserie. Det er det som er å kjempe om før NM.

 

Uavgjort

Vålerengas J16-lag møtte Øvrevoll Hosle til kamp på Valle kgb 2 og i vinterkulda var det Vålerenga som fikk den beste starten. Silje Fjeldstad sendte Vålerenga i ledelsen, men dessverre – i det klokka nesten tikka overtid i første omgang utligna ØHIL på en grov feilpasning i eget forsvar. Rett etter pause scora ØHIL igjen, men Emilie Libakken Østerås sørga for at det sto 2 – 2 da dommeren blåste av kampen.

 

Ett poeng var uansett svært viktig i kampen om å gå videre og nå holder det sannsynligvis med seier i siste kamp mot Heming for å ha kvalifisert seg til regionskvalifiseringa. Det oppfattes i Oslo gjerne som vanskeligere å kvalifisere seg igjennom oslokvalifiseringa enn det gjør å gå videre fra regionskvalifiseringa og de innledende rundene.

 

Deila-aften

I kveld er det Deila-aften på Øst, der Ronny Deila møter supportere til taktikkprat og deler sine tanker med supporterne før sesongstart. Så da er det altså på tide å innlosjere seg på Øst i halv sju tida. En fin start på kvelden der altså, men da må du droppe sportsquiz på Bohemen.

 

Vålerenga i dag:

18:17 Pub: Sportsquiz, Bohemen Sportsbar

18:30 Pub: Deila-aften, Øst

19:00 Hockey: Vålerenga Damer ─ Hasle Løren, Eliteserien, Jordal Ungdomshall