Godly signert

27.02.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Som gjetordet annonserte i går, så har Vålerenga tilbudt den nigerianske nittenåringen Peter Godly Michael kontrakt og i dag signerte han. Det er en lang kontrakt. Tre sesonger er han signert for og det betyr at han har imponert trenerapparatet og på kort sikt er ikke dette den viktigste signeringa; men talentet har han åpenbart og med både fysikk og hastighet kan han ta steget i Eliteserien allerede denne sesongen.

Peter Godly Michael ordna seier i første treningskamp. Foto: Eivind Hauger.

 

Egentlig skulle han sendes hjem til Nigeria etter bare noen dager med prøvespill i Vallhall, men Henrik Kjelsrud Johansen pådro seg en liten skade og plutselig åpna det seg en mulighet for at han skulle spille en omgang i treningskamp mot Strømmen. Den muligheten tok han vare på. To mål og én målgivende pasning – samt en pasning det skulle ha blitt scora på i tillegg. Dermed blei han med til La Manga og seinere Marbella og nå har spissen altså fått kontrakt.

 

NM på Valle

Vålerengas J16-lag spiller i kveld NM-kvalifisering i Oslo mot Øvrevoll og Hosle. Vel og merke dersom dommeren synes det er greit å spille kamp. Det er kaldt i dag og blåser kraftig på Valle. Sjøl Vålerengas Stadion er i dag delvis hvitdekt etter at snøen har føyka ned fra taket og inn på banen. På tross av det har både herrelaget og juniorlaget trent utendørs, så det gir jo håp for at kampen spilles. Det er i hvert fall grønn bane på Valle kgb 2.

 

ØHIL er kjent for å være et godt lag og klubben satser hardt for å komme seg opp i toppserien. I fjor var de svært nære og spilte kvalifisering mot Grand Bodø om å rykke opp, men mislyktes. Men klubben mangler sin beste og eneste kretslagsspiller Hanna Rake Ellingsen i kveldens kamp. Det er godt nytt for Vålerenga som spiller med alle sine beste spillere i kveld – inkludert de syv kretslagsspillerne.

 

Vi veit ikke så mye om alderen på ØHILs spillere. Kanskje har de et lag der de fleste er sisteårsjuniorer – vi veit ikke helt. Vålerenga har seks sisteårsjenter i startelleveren, men også en spiss som fortsatt kan spille to år til på dette nivået. ØHIL har ennå ikke starta NM-kvalifiseringa, mens Vålerenga står med null poeng etter én kamp da de tapte første kamp 4 – 2 for Stabæk. Noen reagerer kanskje på dette, men etter å ha tapt 14 – 0 for Vålerenga i første kamp, så har Røa valgt å trekke laget sitt fra kvalifiseringa. Dermed er det tre av fire lag som går videre til regionskvalifisering. Det siste laget i Vålerengas pulje er Heming.

 

Kampstart er 19:30 og kampen, dersom den spilles, streames av Klanens Webradio. Du kan se kampen her.

 

Utviklingsavdelinga

Det gjøres en kraftig profesjonalisering i utviklingsavdelinga for tida. For eksempel filmes nå alle treningene til G16 og G19 av høyskolestudenter som er under utdanning for kampanalyse og som får praksistrening og får være med på trenerforum i Vålerenga. Samtidig så er det nå sånn at G14 og G16 nå har begynt å spise middag en dag i uka etter trening som et ledd i at spillerne skal tenke profesjonelt i alle ting de gjør som har innvirkning på idrettskarrieren.

 

At Vålerenga har en god utviklingsavdeling er invitasjonene til Norway Cups eliteklasse et godt eksempel på. For andre året på rad er Vålerengas G16-lag invitert. De øvrige fra Norge er i år Odd, Lillestrøm og Strømsgodset. Det betyr at Bodø/Glimt og Rosenborg er vraka til årets turnering, mens altså Strømsgodset og Vålerenga er med for andre av to år. Det holdt ikke til finale i fjor etter at Porto fikk et mål med siste spark på ballen i den avgjørende gruppefinalen; men bronse tok laget; som ventes å være tilnærma like sterkt i år som i fjor, da det altså var små marginer som skilte mellom finale og bronsefinale for gutta.

 

Nytt i år er at det også skal være en eliteklasse for J17 i Norway Cup og Vålerenga er invitert dit også og der bør jentene også være storfavoritter. Snakka vi om litt få 02-jenter i et par avsnitt over her, så er 01-troppen meget stor – og solid. Det spørs om det holder å være kretslagsspiller som Marit Emaus Flaa og Mia Tuft Andersen fra 02-klassen for å ta del i den startelleveren. Det spørs om ikke landslagsklasse som Emilie Libakken Østerås må til. Tre av spillerne har erfaring fra toppserien.

 

Hockey

Det irriterende laget fra bordtennishallen ved Metrosenteret er kveldens motstander i Getligaen og etter å ha kjøpt opp halve laga til Vålerenga i flere sesonger på rad, bør det være stor motivasjon i hjemmegarderoben i Furuset Forum for å ta tre poeng i denne kampen. Ikke bare sørger det for at laget vil komme foran Åj Lars på tabellen, men det kan være med på å sende laget – med fire konkursbegjæringer mot seg i år – ned i førstedivisjon.

 

Tar Vålerenga alle tre poeng samtidig som Stjernen tar tre poeng mot Manglerud Star, så havner nemlig kjøpeskauen i nedrykkskvaliken der de skal få bryne seg på oppadkommende lag som Ringerike og Narvik. Narvik har ei førsterekke med en finne og to svensker som kan skape poeng nok til å senke kjøpeskauen på en god dag. Også Ringerike har kvalifikasjoner til å skape trøbbel for kjøpelaget. Det bør være mye motivasjon i å få møkka ned. Kampstart i Furuset Forum er 19:00 og etter denne kampen skal sluttspillet velges.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Lørenskog, Getligaen, Furuset Forum

19:30 Fotball: Vålerenga J16 – Øvrevoll Hosle, NM Kvalifisering Oslo, Valle kgb 2