Espelandslaget

05.02.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Stefan Espeland er tilbake i Vålerenga. Landslagsbacken er en av de uttatte til OL, men er altså nå klar for å gjøre en innsats for Vålerenga i den resterende delen av Getligaen før han knaller til i sluttspillet. Backen kommer fra spill i østerrikske Klagenfurter og finske Ilves. Espeland har fem sesonger tidligere i Vålerenga, men sist han var i Getligaen var det for Lørenskog. Da gjorde han 52 poeng.

Stefan Espeland er tilbake i Vålerenga.

 

Vålerenga har slitt med backer som gjør for lite poeng i år. Det er derfor meget godt å kunne få Espeland inn før OL-pausa og sluttspillet tar til. Han kan utgjøre en veldig stor forskjell og sjøl om Thomas Olsen røyk ut med en brukket ankel på torsdag, så begynner det nå å se spennende ut med tanke på sluttspillet. Finner Steffen Søberg formen da, så skal Vålerenga bli svært vanskelige å slå.

 

Antakeligvis er Espeland spilleklar allerede til morgendagens oppgjør mot Stavanger Oilers i DNB Arena. Med trepoenger i den kampen er Vålerenga tilbake på femteplass. I går slo gutta Stjernen enkelt 4 – 1 i Furset Forum. Jonas Oppøyen starta ballet i undertall. Colin Spaberg Olsen scora sitt enkleste mål noen sinne da han fikk stå helt ledig i målgården etter et skudd av Anders Braavold, mens Oppøyen satte sitt andre mål på straffe. Kampen blei avslutta med at Spaberg Olsen fikk Vålerengas fjerde mål idømt som teknisk mål ettersom han blei felt foran åpent mål.

 

Hverken Tobias Lindström eller Rasmus Ahlholm gjorde poeng i kampen og det har vel ikke skjedd på halvannet år. Vi antar de har spart på kruttet til i morgen.

 

Vålerengas beste
    Jonas Oppøyen  
   Colin Spaberg Olsen  
  Filip Gunnarsson  

 

Korpela

Vålerengas fotballjenter har signert den meget gode finske landslagskeeperen Tinja-Riikka Korpela fra Bayern München. Korpela var førstekeeper for Bayern i fjor, men har i år mista plassen til den østerrikske landslagskeeperen Manuela Zinsberger og bare stått to av de elleve første kampa i Frauen Bundesliga; men den finske landslagsmålvakten med 76 kamper er langt ifra ferdig som keeper.

Tinja-Riikka Korpela går fra Bayern München til Vålerenga.

 

Hu er vel tvert imot i sin beste keeperalder. Født i 1989 og full av rutine. Hu starta fotballkarrieren som seksåring for et guttelag i Oulu. Den største byen nord i Finland, beliggende helt innerst i Østersjøen. Toppspillerkarrieren starta i Honka der hu vant Naisten Liiga både i 2007 og 2008 før hu i 2010 kom til Kolbotn. I 2012 gikk turen videre til LSK Kvinner og hu vant serien for dem det året og i 2014 gikk turen videre til Tyresö.

 

En halv sesong i allskvenskan var alt hu trengte. Tyresö tapte Champions League-finalen den sesongen og Korpela blei henta til Tyskland og Bayern München og allerede første sesongen blei hu seriemester i Frauen Bundesliga. Det fulgte hu opp året etter, men i fjor klarte Bayern kun sølvet i den tyske serien. Hu mista plassen til Zinsberger rundt nyttår til 2017 og være andrekeeper bak det som er en topp tre keeper i Europa er ikke lett. Hu har fått en ettårskontrakt i Vålerenga.

 

Dermed er damelaget ferdige med keeperplassen. Korpela, Guro Pettersen og Sara Nilssen Kilen er lagets tre keepere.

 

Göteborg

Men ingen keepere var tilgjengelige da Vålerenga tapte 2 – 0 for Göteborg i Hjørring på lørdag og laget sto med lånt keeper fra Hjørring. Dermed har Vålerenga en perfekt tapsrekke så langt i oppkjøringa. De mangla også flere spillere og det er helt klart at troppen er for tynn fortsatt. Vi ser for oss at det skal inn én midtstopper, to midtbanespillere og én angrepsspiller til.

 

Treningsrapport

Vålerenga kjører på med treningskamper fram mot seriestart. På fredag spilte de en førsteoppstilling i seksti minutter før de bytta lagoppstilling. Det holdt til å slå Kristiansund 2 – 1 etter at Abdisalam Ibrahim på nydeligvis spilte igjennom Peter Michael. Dommeren sov et øyeblikk og i stedet for frispark i angrep fikk Vålerenga en kontring imot og baklengs i stedet. Det første målet mot Vålerenga i årets sesong som ikke kom på en feilaktig idømt straffe, skulle altså ha vært frispark til Vålerenga; men det var mange småfeil. Magnus Lekven lå på feil side av sin mann. Markus Nakkim forsøkte å rette opp i feilen men utrusinga blokkerte ikke gjennomspillet. Da blei det i stedet et bakrom som hverken Jonatan Tollås Nation eller Sam Adekugbe falt av i tide inn i. Men Vålerenga slo tilbake og Ivan Näsberg fikk et korrekt idømt straffespark. Bård Finne bomma på straffe på treninga på torsdag og fikk muligheten til å rette opp inntrykket fredag. Det gjorde han og Vålerenga vant 2 – 1. Sammendrag i vinduet under.

 

Vålerengas beste
    Abdisalam Ibrahim  
   Amin Nouri  
  Ivan Näsberg  

 

I morgen er det treningskamp igjen. Den starter klokka 12:45 i Vallhall. Vålerenga streamer kampen med en firekameras produksjon og med Jørgen Klem og Freddy dos Santos som kommentatorer; men de starter sendinga før det. Klokka 12:30 er Tina Wulf og dos Santos i gang med Enga Live fra Vallhall. Motstander er et OBOS-ligalag vi nekter å omtale med navn. Vi er nemlig langsinte; men Niklas Castro spiller der.

 

Skal vi se ut i fra dagens trening blir det også en del utskiftninger på startelleveren og vi antar det skal spilles seksti minutter denne gangen også før laget blir stokka om på. Tross alt er det treningskamp igjen på fredag og på søndag reiser gutta til Marbella. Det var tre stykker som ikke var tilstede på dagens trening – Kristoffer Klaesson, Enar Jääger og Ernest Agyiri. Hospitantene fra juniorlaget var Petter Karlsen, Ulrik Mathisen og Nicolai Grimstad; mens prøvespillerne Peter Michael og Saad Abubakor også var tilstede. Daniel Berntsen og Fitim Azemi trente alternativt.

 

Vestlaget – som sannsynligvis er morgendagens startellever var følgende:

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Magnus Lekven

Abdisalam Ibrahim – Samúel Kári FriÌjónsson

Simen Juklerød – Sam Johnson – Chidera Ejuke

 

Blått lag var:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Felipe Carvalho – Nicolai Grimstad

Daniel Fredheim Holm

Felix Horn Myhre – Magnus Retsius Grødem

Aron Dønnum – Peter Michael – Bård Finne

 

Bård Finne fikk en smell og Ulrik Mathisen kom inn som indreløper, mens Magnus Retsius Grødem tok Finnes plass på kanten. Etter hvert bytta de også litt på laget. Jonatan Tollås Nation og Markus Nakkim, Daniel Fredheim Holm og Magnus Lekven, Felix Horn Myhre og Abdisalam Ibrahim samt Peter Michael og Sam Johnson bytta lag.

 

Det blei ikke scora et eneste mål i spill elleve mot elleve. Dagens beste på treninga blir dermed Marcus Sandberg og Adam Larsen Kwarasey. Dagens situasjon kom under spill syv mot syv med joker. Chidera Ejuke dro Kwarasey langflat på kunstgresset tre ganger på rappen i samme situasjon, før han fra midt i mål på fem meters avstand satte ballen i innsida av stolpen og ut. Ivan Näsberg forsøkte på en flyvende volleyklarering bare for å smelle ballen i nettet. Årets sjølmål av Näsberg – penere kan det ikke gjøres! Dette skjedde om lag tredve sekunder etter at Näsberg hadde spilt Simen Juklerød på blank goal og fått med seg en flott assist også. De fire øvrige som scora i syv vs syv med joker var Finne, Ejuke, Aron Dønnum og Samúel Kári Friðjónsson.

 

  1. Pete sier:

    Hva med Kjelsrud Johansen? Ikke med på noen av lagene?