Ejuke i tre år til

01.02.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Chidera Ejuke har akkurat signert en treårskontrakt med Vålerenga. Den unge teknikeren hadde en kontrakt som strakk seg ut 2019 og nå har han altså forlenga denne med ett år. Vi antar han får betydelig bedre betingelser i sin nye kontrakt. Dette er svært gledelig, for Ejuke er en spiller vi ikke kan forvente å ha i klubben særlig lenge. Selges han etter denne sesongen vil han fortsatt ha to år igjen og det presser prisen opp betydelig.

Chidera Ejuke har imponert for Vålerenga. Foto: VIF-fotball.

 

Risle rasle – knuste Hasle

Vålerengas ishockeyjenter gjorde kort prosess med Hasle-Løren i gårsdagens byderby i Lørenhallen. Ikke bare kort prosess, det var nærmest en henrettelse. 67 sekunder tok det før Mabel Endrerud vant pucken bak målet, spilte den ut ved siden av keepers venstre stolpe og Kanutte Fladeby hamra pucken inn i nettmaskene ved keepers høyre stolpe. 5:03 ut i første periode kom det nesten en kopi av målet. Forskjellen var at pucken blei vinni langs vantet på høyre sida av Mari Grøndahl, som spilte den ned bak målet der Flosrún Jóhannesdóttir spilte pucken ut i akkurat samme posisjon som Fladeby fikk servert pucken i. Denne gang var det Camilla Bakkene som sto der og jaggu satte hu ikke pucken på samme sted. Med fem minutter igjen av perioden vant Mabel Endrerud en dropp i offensiv sone. Linn Aakre trakk seg inn mot midten av sona og fyra av et utagbart skudd. Dermed sto det 0 – 3 i Lørenhallen etter bare én periode av byderbyet.

 

Midtperioden var seks og et halvt minutt gammel da Aakre snappa pucken dypt inne i egen sone og starta på en søndagstur på en onsdag. Hu gikk rundt Ulven, Valle, Hasle og Økern før hu var tilbake på Løren og satte pucken inn i nettmaskene. Hennes andre for kvelden.

 

Midtveis i kampen var Vålerenga i overtall og Bakkene spilte pucken opp til Aakre på blålinja. Hu lada kanonen og fyra av et slagskudd. Foran mål sto Thea Ramsrud Johansen og løfta køllebladet fem centimeter over isen og styra pucken nydelig stang inn. En skandale at hu ikke er kreditert målet. Dersom dommerne ikke så det måtte de da i det minste klare å høre at det smalt i køllebladet nesten som et pistolskudd. Ikke rart det blir galt på statistikken når dommeren både er blind og døv.

 

Men Aakre skulle ha sitt hattrick og fikk det da Vålerenga fikk muligheten til å spille i fem mot tre en tredel ut i siste periode. Pucken gikk opp fra Fladeby, blei spilt til sida av Anniken Olafsen og nok en gang smelt inn i nettmaskene fra Aakre. Bakkene dro så av et par spillere før Mari Grøndahl gjorde resten av forarbeidet og Jóhannesdóttir pirka inn pucken i målgården.

 

I spill fire mot fire reduserte Hasle-Løren men ett sekund før slutt var Aakre på farta igjen. Spilt fram av Grøndahl kom hu først inn i sonen og satte punktum for kvelden. 1 – 8 i Lørenhallen. Jentene har nå scora 112 mål på femten kamper og nærmer seg virkelig en form som det lukter bøtte av i mars. Vi gleder oss!

 

Vålerengas beste
    Linn Margrethe Flaen Aakre  
   Ingunn Mathilde Anseth  
  Mari Svare Grøndahl  

 

Lillehammer

Vålerengas iskrigere reiser til Lillehammer for å ta tre poeng i kampen om å klare femteplassen i årets getliga og endelig er Andreas Stene tilbake. Det er ikke et sekund for tidlig, men svært gledelig rett før OL-pausa. Vålerenga har hatt en ordentlig formsvikt nå, så det skal bli godt å få en liten OL-pause før sluttspillet. Det at spillere er på vei tilbake er dermed meget gledelig for sluttspillets del.

 

Med Stene tilbake slipper Filip Gunnarsson og Tobias Lindström å ta unødvendige bytt for å holde i gang ei fjerderekke. Dermed får de krefter til å gjøre det poengrekker skal gjøre – nemlig sette poeng. Vi er spente på hvordan Roy Johansen coacher laget i denne første kampen med Stene tilbake, men vi forventer vel at han tar plass i fjerderekka.

 

Rasmus Juell og Fabian Gunnarsson er ikke tilbake til denne kampen, men etter OL-pausa, i tide til å nå sluttspillet, skal begge være tilbake. Og kanskje kommer det en herlig forsterkning til. Stefan Espeland er nå brått ledig på markedet rett før OL og kommer hjem og trener med Vålerenga. Siden Vålerenga trenger backer som gjør poeng i sluttspillet, så ville Espelandslaget være den perfekte februarpresangen.

 

Treningsrapport

Dagens fotballtrening for herrene bar preg av å være en litt roligere trening inn mot morgendagens treningskamp mot Kristiansund i Vallhall. En treningskamp som starter 13:45 og streames av Vålerenga og der alle sesongkortholdere har sin rettmessige tilgang til tresmak i ræva fra Vallhalls tribuner – eller så kan du velge å stå og synge i stedet. Det er fritt fram, men kampstart er altså flytta fram til 13:45 slik at Kristiansund skal få et kvarter mer tid til å rekke flyet hjem.

 

Marcus Sandberg var fraværende på dagens trening, men det er ikke snakk om noe alvorlig. Kun en smell i foten som gjør det vondt å ha på seg fotballsko. Klassisk blåmerke der altså. Sånn går det når man sparker medspillere i leggskinnet. Daniel Fredheim Holm var også fraværende, men der er det ingen skade ute og går. Det er kun snakk om belastningsstyring. Enar Jääger, Daniel Berntsen og Ernest Agyiri er fortsatt ute, men de skal alle være på vei mot fotballtrening igjen. I tillegg har prøvespiller Saad Abubakor nå reist hjem til Nigeria.

 

Fitim Azemi gikk ut med skade sist og Vålerenga tar ingen sjanse og har sendt ham på MR. Resultatene er dog ikke klare ennå. Men da Sam Johnson gikk av på treninga i dag blei det litt nerver blant de frammøtte. Det viste seg å ikke være noe alvorlig. Johnson har ikke spilt fotball på en måned og blir litt stiv i leggen av underlaget i Vallhall. Dermed er det også mest snakk om belastningsstyring og han spiller derfor ikke kampen i morgen. Han fikk uansett vist fram sine meget gode avslutningsegenskaper og smalt inn et par herlige volleymål. Vi antar det var planlagt at han skulle av, for Vålerenga hadde tatt med både Sakarias Opsahl og Nicolay Grimstad fra rekruttlaget slik at det uansett blei spilt elleve mot elleve også etter at Johnson sto av.

 

Det var noen fine mål og kanskje det aller fineste var Henrik Kjelsrud Johansens kontante heading i krysset. Den måtte sjølsagt assistentrener Johannes Moesgaard ødelegge med en horribel offsideavblåsning. Også prøvespiller Peter Michael virka frisk på dagens trening og det kan virke som om gårsdagens og dagens litt lavere intensitet har gjort ham godt. Det er forespeila at Michael skal spille i seksti minutter i morgen. Avgjørelsen på Michöael tas i neste uke før laget reiser til Marbella.

 

Michael sto også for kveldens innsats for Vålerengas botkasse og gutten som blir fattigere er Felipe Carvalho. Den tunellen er det ikke mulig å vri seg unna. Vi registrerer også at Magnus Retsius Grødem har fått innstilt skuddbeinet. Første uka gikk skudda hans alt fra to til fem meter over tverrliggeren. Så reiste gutta til La Manga og da han kom tilbake var det tverrliggeren som fikk kjørt seg. I dag satt det endelig og Grødem hamra ballen opp i redet bak en sjanseløs Kwarasey.

 

Treninga blei avslutta med straffetrening og etter at de første spillerne alle traff på sine straffer, så var Klaesson der med et tigersprang på Bård Finnes forsøk mot Klaessons høyre stolperot. Dermed var Kwarasey nødt til å redde Chidera Ejukes forsøk. Kwarasey gambla til venstre, mens Ejuke breialt chippa ballen inn midt i mål og vestlaget kunne feire som om de hadde vinni VM-gull.

 

Dagens beste på feltet var Sam Adekugbe og det skal bli moro å se ham i eliteserien. Er du lei av sidebacker som stormer fram i angrep og slår ballen inn bak mål? Vel, Adekugbe stormer fram i angrep og slår innlegg som treffer en medspiller inne i feltet. Samtidig er han dønn solid defensivt. Så langt ser han ut som et skup.

 

Fortuna

Damelaget spilte treningskamp mot Fortuna Hjørring i går og som seg hør og bør var Vålerenga like gjestfrie som Fortuna var da laga møttes i samme by i august i fjor. Denne gangen var det altså ikke Vålerenga som vant 3 – 0, men danskene. Nedenfor følger et langt og fyldig referat laget som klipp og lim fra de to involverte klubbenes hjemmesider og dessuten fra danske mediehus som fulgte kampen.

Alkanany trener med Vålerenga 2

På tirsdagens rekrutttrening dukka det opp en gammel kjenning. Den lille elegante teknikeren Mortadha Alkanany var igjen tilbake. Gutten som for halvannet år sida kun var et par dager unna å få proffkontrakt med Vålerenga, men blei skada og har vært skada siden er endelig tilbake på fotballbanen. Irakeren fyller toogtyve i år og så vidt vi kan forstå regnes han nå som klubbutvikla spiller i Vålerenga.

 

Det er foreløpig ikke snakk om å spille kamper. Etter halvannet år med skade har Alkanany et godt fysisk stykke treningsarbeid å legge ned før han er klar for å spille fotball på et høyt nivå igjen, men teknikken, blikket og den smittende fotballgleden kan ingen ta ifra ham. Kommer han tilbake i form kan også veien til proffkontrakt i Vålerenga være kort. Han var svært nære før skaden satte ham ut.

 

Foreløpig er det snakk om tre fotballøkter i uka med Vålerenga. Og er ham god nok er det ingen grunn til at han ikke skal kunne spille i PostNordligaen for Vålerenga 2. Han gjorde mange vålerengahjerter glade da han sendte Lyn ned til tredjedivisjon på Bislet Stadion høsten 2015.

 

En annen spiller som er på Vålerengas rekruttreninger er Magnus Fagernes. Spissen kommer opprinnelig fra Nesodden – og spisser fra Nesodden kimser man ikke av. Få har vel glemt nesoddengutten Jonas Krogstad som redda Vålerenga fra nedrykk og konkurs i den kampen TV2 støtt og stadig omtaler som tidenes kamp – nedrykkskampen mot Sandefjord i Vallhall i 2003. Fagernes er altså spiss og spiller nå i Drøbak Frogn. I fjor gjorde han femten mål på 27 kamper i Norsk Tipping-ligaen – nivået under Vålerengas rekruttlag. Spissen er andreårsjunior, men født 19. november så i prinsippet er han nesten som en førsteårsjunior å regne.

 

Hands

Vålerengas håndballgutter reiste seg etter det sure tapet for Nordstrand sist og leda hele 15 – 8 til pause over Fjellhammer i Jordalhallen i går. Det sto seg ikke helt inn, men 30 – 25 til slutt og at gutta roa noe ned på forsvarsarbeidet får vi bare ta med oss. De har såpass god målforskjell at de skal klare å holde den bedre enn Nordstrand og Vikhammer uansett. Det er poenga vi er nervøse for og med to poeng er Vålerenga nå kun to poeng bak Nordstrand med to kamper færre spilt. Kristian Hansen blei Vålerengas toppscorer med seks mål.

 

Det gjenstår åtte kamper for Vålerenga i 2. divisjons avdeling 2 og det begynner å lukte et opprykk, i hvert fall avdelingsseier og dermed muligheten til å rykke opp. Nordstrand møter fjerdeplasserte Bækkelaget 2 i kveld og skulle de blågule stikke avgårde med seieren i bydelsderbyet kommer de opp likt i poeng med Vålerenga, men med to flere spilte kamper. Vålerenga skal til Trondheim og møte NTNUI på lørdag og tredjeplasserte Vikhammer på søndag. Skulle de komme hjem med fire poeng fra de to kampa er de serieledere – sannsynligvis for godt denne sesongen.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Lillehammer – Vålerenga Herrer, Getligaen, Kristins Hall

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Fitm regner med å være klar om en uke. Om han spiller mot Stabæk 9/2 er ka.skje ikke aktuelt men når laget drar til Marbella er han nok klar