Byderby, treningskamp og håndballserie

31.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg fotballserie og jentene har reist til Danmark, men her i Norge er det vinter og det betyr full serie i både ishockey og håndball. Håndballgutta kjemper om opprykk i kveld og i Løren Ishall er det byderby for hockeyjentene mot Hasle-Løren i Eliteserien. Så mens vi ser at byrådet legger fram forslag om trikk fra Bohemen, via Vertshuset til Helsfyr (trekk nå den trikkelinja helt fram til Vålerenga Stadion da), så nyter fotballgutta en treningspause og sykebesøk på Sunnaas Sykehus.

 

Fortuna Hjørring

Vålerengas fotballjenter møter Fortuna Hjørring til treningskamp på Dana Cup Kunstgræs Arena i Hjørring.Fortuna Hjørring tapte kun én kamp i fjorårets danske serie, som avsluttes med sluttspill i år. Sluttspillet starter 24. mars, så danskene bør være omtrent på samme sted som Vålerenga i årets oppkjøring. Dette er klubben som Guro Pettersen spilte i på vårsesongen i fjor og det er i hvert fall bedre forhold i Danmark enn det er i snøfylte Norge. Det er dog meldt regn og 2 – 3 grader.

 

Fortuna Hjørring er et svært godt lag og en fin motstander å få. De kvalifiserte seg til Champions League, men røyk ut i første runde for Fiorentina etter å ha gjort et sterkt resultat med tap 2 – 1 i Florence, men gikk målløse av banen i hjemmekampen med 0 – 0. Ett mål unna å gå videre til andre runde der blant annet LSK Kvinner røyk ut. Isabell Herlovsen (legg), Sara Nilssen Kilen (hamstring), Adriana Imeri (sjuk) og Marie Dølvik Markussen (fri) er ikke med til Danmark. Tina Dalgård blei sjuk i natt og er ikke aktuell i dagens tropp. Vålerenga stiller dermed med følgende lag i dag:

Guro Pettersen

Ellen Wang – Ingrid Søndenå – Stine Pettersen Reinås – Maren Eithun Hauge

Ingrid Schjelderup – Sherida Spitse

Victoria Ludvigsen

Anne Lise Olsen – Marte Berget – Celin Bizet Ildhusøy

Innbyttere: Emilie Libakken Østerås og Kine Fløtre.

 

Hasle-Løren

Det er byderby i Lørenhallen i kveld og Vålerengas hockeyjenter møter serietreer Hasle-Løren til kamp om sølvmedaljene i kveldens kamp. Dette er sesongens nest siste byderby i serien og foreløpig er poengfangsten meget god fordel Vålerenga. Etter det forsmedelige straffetapet i serieåpninga har Vålerenga vinni de to neste kampa komfortabelt og begynner stadig å se ut som et lag som kan gi Stavanger kamp om bøtta.

Fighterne Ramsrud Johansen og Olafsen møter Hasle Løren. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det er seks spillere i ligaen som har tatt mer enn tyve poeng så langt. Fire av disse seks er fra Vålerenga og kun Hasle-Lørens Sofie Fjellvang (29) og Wings Marthe Lenes (22) blander seg inn i vålerengajentenes dominans. Linn Aakre (27), Anniken Olafsen (26), Tina Scott (24) og Camilla Bakkene (21) er de fire mest poengkåte vålerengajentene.

 

Det er dog en annen statistikk som også er interessant og det er pluss/minus-statistikken. De syv øverste plassa tas av vålerengajenter. Olafsen (+39), Aakre (+37), Bakkene (+34), Scott (+33), Thea Ramsrud Johansen (+28), Mabel Marie Endrerud (+26) og Maren Emilie Frøhaug (+25).

 

Litt sært er det jo at Olafsen er eneste landslagsaktuelle spiller og i Endrerud og Frøhaugs tilfeller U18-landslaget, mens langt dårligere stavangerspillere har hevd på disse plassene.

 

Lillehamme

Vålerengas U20-lag knuste Lillehammer sjøl om de fikk en trang start på kampen og tydeligvis brukte en hel periode på å få bussturen fra Oslo ut av beina. Joachim André Martinsen sørga dog for at Vålerenga kun lå under 2 – 1 til pause etter å ha tapt skuddstatistikken hele 12 – 2.

 

I midtperioden våkna dog Vålerenga for alvor og Tom André Christensen, Niklas Mikalsen Telle, Lars Erik Francke-Enersen og Marcus Ekberg sørga for at kampen blei snudd og Vålerenga nå leda 2 – 5 etter perioden. Vålerenga vant skuddstatistikken 5 – 12 i denne perioden.

 

Overkjøringa skulle fortsette i den tredje perioden; men på tross av et enormt overtak og 1 – 16 i skuddstatistikken var det kun Ole Martin Byom og Martinsen som fikk pucken inn i nettmaskene. 2 – 7 blei dermed sluttresultatet. Vålerenga holder dermed godt følge med Frisk Asker og jager dem kun to poeng bak i kampen om andreplassen i årets serie. Dette er laga som møttes i fjorårets NM-finale og da var det Vålerenga som gikk seirene ut av duellen om å bli Norgesmester.

 

Opp til serieleder Stavanger er det ti poeng, men de har spilt én kamp mer enn Vålerenga. Det er dog ikke umulig å ta igjen. Etter å ha møtt Lillehammer én gang til skal nemlig Vålerenga til Stavanger for tre kamper der nede. Det er ni poeng å spille om det. Serien er aldeles ikke over.

 

Fjellhammer

Vålerengas håndballgutter tapte den viktige kampen mot Nordstrand sist i håpet om å rykke opp fra 2. divisjon; men opprykket er fremdeles i guttas egne hender. Vinner de kamper, kan ingen hindre dem i opprykket. I kveld er det Fjellhammer som er motstander i Jordalhallen. Fjellhammer ligger på sjetteplass, tre poeng bak Vålerenga, men med tre kamper mer spilt. Vålerenga har nå falt ned til en tredjeplass. Poenget bak Vikhammer, men de passer dem med seier i kveld og Vålerenga vil fortsatt ha én kamp til gode på dem.

 

Det er fire poeng opp til Nordstrand, med tre kamper færre spilt for Vålerenga. To av poenga bør hentes inn i kveld, for de fire neste kampa til Vålerenga er bortekamper. To av dem i Trondheim, der NTNUI bør slås, men nettopp Vikhammer kan bli en hard nøtt å knekke på bortebane. Deretter følger en vanskelig bortekamp mot Bækkelaget 2 før Kristiansund bør være grei skuring. Neste hjemmekamp igjen er ikke før 3. og 4. mars mot Strindheim og Tiller.

 

Vålerenga i dag:

15:00 Fotball: Fortuna Hjørring – Vålerenga Damer, Treningskamp, Dana Cup Kunstgræs

19:00 Hockey: Hasle-Løren – Vålerenga Damer, Eliteserien, Løren Ishall

20:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Fjellhammer, 2. div avd 2, Jordalhallen