Azemi og Herlovsen skada

30.01.2018 av under Gjetord | 2 kommentater

Da angrepet begynte å se som best ut, så smalt sjølsagt Vålerenga på skadeproblematikk på midtspissene og det på begge stjernelaga. Sånn er det dessverre noen ganger, men rekruttgutta har i hvert fall signert en ny midtspiss også. Så får vi se hvor bra dette fungerer. Damenes treningskamp i går blei avbrutt på grunn av snø og i dag reiser jentene til Danmark. Dagens gjetord er klart.

Fitim Azemi forlot dagens trening med kneskade. Foto: VIF-Fotball.

 

Treningsrapport

Vi starter med treningsrapport fra dagens Vålerengatrening som starta opp om lag et kvarter forsinka. Som vanlig var det Daniel Fredheim Holm og Amin Nouri som dukka opp først i Vallhall. De er ivrige på treninga de to gutta der. I går mangla det fire spillere, i dag var det redusert til tre. Enar Jääger, Ernest Agyiri og dessverre ut sida treninga i går – Daniel Berntsen.

 

Etter at de fysiske trenerne var ferdige med sin jobb blei laga delt inn i fire mot fire på tre små baner med mål på hvert hjørne. En form for trening som jager opp intensiteten noe voldsomt med småspurter konstant. Det trenes nemlig knallhardt i Vålerenga om dagen. Hardere enn vi noen gang har sett. Og vi liker det vi ser. Dette blei en slags avansert variant og langt tøffere variant enn den sedvanlige firkanten gutta ofte har spilt.

 

Samtidig hadde keeperne sin økt med Gjermund Østby og Arild Rønsen. I dag var de fire keepere. Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg, Kristoffer Klaesson og førsteårsjunior Petter Karlsen, keeperen som også var med til La Manga i Sandbergs fravær. Han får en tøff dag for han skal også være med på juniortreninga halv fem.

 

Gutta gikk over til litt større bane og spill seks mot seks og fem mot fem. Og det var i dette segmentet det gikk galt for Fitim Azemi. Han slo kneet noe voldsomt i et sammenstøt med Magnus Retsius Grødem og måtte bæres av banen. En diger ispose på kneet og Azemi blei kjørt fra Vallhall til Intility Stadion. Om det er noen leddbånd, kneskål, menisk eller rett og slett bare en smell som går over av seg selv i løpet av et par dager – det aner vi ikke; men vi la merke til at Azemi kom med en humorkommentar og lo litt før han forlot Vallhall. Vi håper det beste for spissen som ser ut til å være på god vei til å finne scoringsformen. Et lengre avbrekk nå vil være ekstremt leit.

 

På den positive sida skal det sies at det blei scora en hel del mål her. Samúel Kári Friðjónsson, Sam Johnson og Sam Adekugbe var de tre heiteste. Det har sikkert noe med fornavnet å gjøre. Henrik Kjelsrud Johansen hadde kveldens hardeste – et skudd som sikkert målte 150 kilometer i timen lagde nesten høl i nettmaskene bak en forfjamsa Kwarasey.

 

Treninga blei avslutta med elleve mot elleve på en 75 stor bane. I første omgang var laga følgende

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Markus Nakkim – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm

Abdisalam Ibrahim – Samúel Kári Friðjónsson

Simen Juklerød – fysio (erstatter for Azemi) – Chidera Ejuke

 

Marcus Sandberg

Christian Dahle Borchgrevink – Felix Horn Myhre – Felipe Carvalho – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Magnus Retsius Grødem

Aron Dønnum – Sam Johnson – Henrik Kjelsrud Johansen – Bård Finne

 

Det blei scora ett mål og det var helt nydelig. Samúel Kári Friðjónsson tredde igjennom Chidera Ejuke på venstresida. Ejuke la et hardt og flatt innlegg inn, akkurat langt nok ut fra målet til at Sandberg ikke nådde ut og på bakre kom Simen Juklerød og breisida ballen inn i tom kasse. Etter hvert gikk Grødem av banen og sekstenåringen Trygve Aarstad – som hospiterte på dagens trening – fikk prøve seg.

 

Så kom utligninga og den var minst like vakker. Aron Dønnum tredde igjennom Sam Johnson på høyre side av målet. Johnson kom ned mot dødlinja og la ballen flatt ut i 45 grader der Bård Finne hadde løsrivi seg og hamra ballen opp i redet.

 

Laget blei så endra og nok en gang fikk vi se denne merkelige 4 – 2 – 4 formasjonen på laget uten vester. Men vi starter sjølsagt med vestlaget:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Markus Nakkim – Felipe Carvalho – Ivan Näsberg

Magnus Lekven

Abdisalam Ibrahim – Felix Horn Myhre

Aron Dønnum – fysio (erstatter for Azemi) – Bård Finne

 

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Saad Abubakor – Sam Adekugbe

Trygve Aarstad – Samúel Kári Friðjónsson

Simen Juklerød – Henrik Kjelsrud Johansen – Peter Michael – Chidera Ejuke

 

Det blei en målløs kamp, men vi akter å kåre treningas bestemann og i dag blei det Adekugbe i hard kamp med Friðjónsson. Adekugbe er en venstreback som garantert kommer til å bli elska av Klanen allerede etter et par tre seriekamper. For en herlig fotballspiller og gutt han er. Også har han morsomt hår.

 

Angående prøvespiller Michael viste han ikke så mye fram i dag og heller ikke i går. Det er ikke overraskende. Han er ung – nitten år – og Vålerenga trener nok langt hardere enn hva han er vant til og da blir det lite overskudd. Michael løp langt mindre i dag enn vi så ham gjøre før La Manga-samlinga og han virker rett og slett sliten.

 

Når det gjelder vår nye spiss Sam Johnson – så ser han foreløpig ut som en spiller som kan ta scoringsrekorden i Vålerenga fra Viðar Örn Kjartansson. En klinisk avslutter og et helt vannvittig rykk. Det er Luton Shelton-klasse over rykket hans; mens spillerforståelsen og teknikken er på et helt annet nivå enn det Shelton hadde. Shelton var jo en eneste stor feilpasning som han løp opp igjen. Det som dog er litt farlig her er at vi ikke sitter med noen informasjon om hvilken form og med hvilken treningsbelastning Johnson kom til Vålerenga med. Her ligger det usikkerhetsparametre i at han kan ha større overskudd enn resten av gruppa.

 

Det var altså 27 spillere på dagens trening – inkludert to prøvespillere og to hospitanter. Vi synes heller ikke i dag at vi fikk så spesielt mye inntrykk av Saad Abubakor. Det er jo for så vidt både positivt og negativt. Han utmerka seg hverken på godt eller vondt. Det var rapporten fra herretreninga. Det er for øvrig ingen vits i å stille opp i Vallhall i morgen. Gutta har treningsfri og skal på besøk på Sunnaas Sykehus i stedet. Det er sikkert veldig fornuftig og vi antar et par av gutta som ser mest slitne ut er veldig fornøyd med en hviledag der formålet er å spre glede, entusiasme og motivasjon til unger på rehabilitering.

 

Herlovsen skada

Vålerenga skulle i går spille treningskamp mot Lørenskogs G19-lag og det blei en skikkelig drittøkt for Vålerenga. Det snødde voldsomt og banene kunne ikke ta unna for snøen. Ute på Valle kunstgress 2 blei det allikevel forsøkt å spille fotball. Det resulterte i en del rare situasjoner. Spillere som sklei, spillere som falt og en fotball som stoppa der det passa den; men langt verre: Etter fem minutters spill forlot Isabell Lehn Herlovsen banen med det som enten er en strekk i leggen eller en krampe. Det veit man fortsatt ikke før hu har vært til MR i kveld. To minutter seinere blei treningskampen avbrutt.

 

I dag reiser jentene til Hjørring for å finne bedre treningsforhold enn det snøfylte Oslo gir og det blir treningskamp mot Fortuna Hjørring på onsdag klokka 18:00 på Dana Cup Kunstgræs og IFK Göteborg på lørdag klokka 15:00 samme sted. Ellers veit vi lite om treningssamlinga og det er heller ikke lagt ut noen tropp som reiser på Vålerengas hjemmeside. Vi skal prøve å få tak i noen ord fra de som er i Danmark. Vi aner heller ikke noe om det blir stream av treningskampen.

 

Taubo signert

Og mens vi skriver dette starter Elias Taubo treninga inne i Vallhall, så vi må snart kutte ut å skrive. Vi har ei kort oppvarming på oss å bli ferdig; men midtspiss Elias Taubo har nå signert for Vålerenga. Askergutten har trent med Vålerenga siden november og bøtta inn mål både på treninger og i treningskamper. Førsteårsjunioren har vært med som morgendagens offensive midtbanespillere; men har spilt spiss i Asker og det er også der han er testa i Vålerenga. Det gledes. Vålerenga er fortsatt klubben talentene vil til og vi tror han kan bli en bra mann i PostNordligaen allerede i sin første sesong.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Hockey: Lillehammer – Vålerenga U20, U20 Elite, Kristins Hall

 

  1. Ivar sier:

    Super oppsummering. Strålende at det hentes nye talenter til rek.stallen…..

    La oss håpe han slår til og lykkes bedre enn alle feilslåtte.

    Igor Aase har ikke imponert noen til nå, dessverre.

  2. Eirik sier:

    Hei! Takk for at du gir suveren dekning av Vålerenga generelt, og nå treningene spesielt! Ditt bidrag til sultefora supportere er helt strålende! Eirik Petersen