Ny gutt på prøve

29.01.2018 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerenga har henta inn en ny ung nigerianer på prøvespill og på dagens trening var det dermed to prøvespillere. Peter Michael er nemlig fortsatt i klubben og skal være med fram til Marbella-samlinga. Da må Vålerenga ta en avgjørelse om de skal signere ham eller om de skal la være. Det blir spennende å se, mens den nye spilleren Saad Abubakar for øyeblikket kun er i klubben for å bli kjent.

 

Saad Abubakar er Vålerengas siste prøvespiller. Foto: Hjesus.

 

Abubakar er nemlig kun søtten år og har dermed ikke lov til å få proffkontrakt i Norge; men han ser spennende ut. Han har en veldig god fysikk og er hele 190 centimeter over gummigranulaten og sånn sett et spennende bekjentskap. Han er en sentral midtbanespiller som kan spille enten som anker eller indreløper. Det er litt tidlig å si så mye mer om ham etter bare én trening, men han er altså ikke aktuell før han har fylt atten år.

 

Det var fire spillere som mangla på dagens trening. Aron Dønnum er sjuk, Ernest Agyiri har fått seg en smell og er tidligst tilbake i trening i slutten av uka, mens Enar Jääger fortsatt sliter med en hevelse i kneet. Magnus Lekven var også fraværende, men der er det ungen og ikke Lekven som er sjuk. På den positive sida var derimot Daniel Berntsen tilbake og trente for fullt i dag.

 

Treninga starta med ti mot ti, mens Felipe Carvalho, Michael og Abubakar trente for seg sjøl. I den sekvensen scora først nysigneringa Sam Johnson, som viste fram et fantastisk rykk da han stakk inn bak Markus Nakkim. Fitim Azemi åpna målkontoen i Vålerenga i siste kamp på La Manga mot Silkeborg og ifølge Ronny Deila viste han også fine takter mot slutten av samlinga der nede i varmen. Han svarte på Johnsons mål og utligna.

 

Etter dette blei det delt inn i tre lag og spilt kamper åtte mot åtte. Det var et veldig høyt tempo og en fantastisk intensitet til å være på dette tidspunktet i oppkjøringa. Det er svært gledelig å se og dessuten blei det scora en del i denne sekvensen. Johnson åpna kontoen og nok en gang svarte Azemi. Her kan det bli en skikkelig duell om spissplassen.

 

Bård Finne fant også nettmaskene før Amin Nouri var den første ikkeangrepsspilleren som kom på scoringslista. Det fortsatte med mål av Chidera Ejuke, før Azemi sørga for å sette sin tredje scoring for dagen. Abubaker blei den første midtbanespilleren til å score og Nouri satte sin andre for dagen før treningas beste spiller Abdisalam Ibrahim også kom på scoringslista. Det siste målet kom da Ivan Näsberg finta Adam Larsen Kwarasey ned til byggeplassen på Jordal.

 

Vålerenga har altså en så å si skadefri tropp. Kun Enar Jääger og Ernest Agyiri har litt smågruff. De økte treningsmengdene på slutten av fjorårssesongen og har fortsatt med det harde kjøret nå med to økter om dagen og høy intensitet. Det ser veldig spennende ut for øyeblikket og optimismen om medalje i årets eliteserie stiger for hver trening undertegnede ser. Kan faktisk ikke huske at det har sett så bra ut i januar noen gang tidligere og det er inkludert oppkjøringa mot den fantastiske vårsesongen i 2005.

 

Nettavisa koker rykter

Nettavisa er ute og setter ut rykter om hvilke spillere som skal være på vei bort fra Vålerenga. De nevner spesifikt fire spillere. De fire er Magnus Lekven, Henrik Kjelsrud Johansen, Fitim Azemi og Daniel Berntsen. Er det så hold i dette?

 

Vi starter med Magnus Lekven – en av fjorårets klare førstevalg på midtbanen og en rutinert herremann. Etter å ha mista Christian Grindheim og Herman Stengel på midtbanen og Ghayas Zahid til sommeren, så er vi ganske så sikre på at Lekven ikke står på Vålerengas transferliste. Vi tror han er på transferlista fordi nettavisens journalist ikke så han på treninga i dag; men det skyldtes altså en sjuk unge.

 

Henrik Kjelsrud Johansen var en svært viktig brikke i sesongavslutninga i fjor og nå i oppkjøringa har han også begynt å score mål. Han er et solid oppspillspunkt og en type spiss Vålerenga ikke har lignende type.

 

Fitim Azemi har akkurat begynt å fungere. Vi tviler. Daniel Berntsen, ja han er nok nærmest, men har vært skadeplaga og skal nok få vise seg fram. Vålerenga skal ha noen ut, men om det er på lån eller salg aner vi ikke ennå. Uansett føler vi dette kun er spekulasjoner.

 

Kolbotn

Vålerengas damelag møtte Kolbotn til treningskamp over tre ganger femogtyve minutter på Valle kunstgress 2 fredag. Dette var Sherida Spitzes første økt med Vålerenga og det er i hvert fall klart og tydelig at Vålerenga trenger å bruke tida fram til seriestart til å bli samspilte. Det var svært lite som fungerte og skal noen fortjene å få stjerne etter denne treningskampen så er det Ingrid Søndenå – tilbake etter fire måneder ute hadde hu kun én fotballøkt før et slags comeback og det var et feilfritt comeback. Det er det positive å ta med seg.

 

Det mest negative etter vår mening er at Vålerengas to keepere Guro Pettersen og Sara Nilssen Kilen begge sto over kampen med kjenninger. Vålerenga valgte da å sette inn Kolbotns reservekeeper Marianne Sandnes i stedet for å hente opp andreårsjunior Vilde Madelen Thomsen fra egen juniorstall. Hva er det for noe? Thomsen er like gammel som Sandnes og det var tross alt hu som sendte Vålerenga til Norway Cup-finalen ved å holde nullen og redde straffe i semifinalen. Hu er god nok og for øyeblikket Vålerengas tredjekeeper. Håpløst av klubben.

 

Vålerenga stilte med følgende lag i første periode:

Marianne Sandnes

Ellen Wang – Saga Fredriksson – Stine Pettersen Reinås – Tina Dalgård

Ingrid Schjelderup – Sherida Spitze

Victoria Ludvigsen

Maren Eithun Hauge – Isabell Lehn Herlovsen – Anne Lise Olsen

 

De første femogtyve minuttene bød på to målsjanser. Den første kom på et frispark fra tyve meter omtrent ute på hjørnet av sekstenmeteren og tilhørte bortelaget. Innlegget nådde Ina Gausdal som hedda utafor, men først om fremst viste det fram en svakhet ved prøvespiller Saga Fredriksson som blei alt for liten i duellen og ikke var i nærheten av å presse Gausdal til en vanskelig heading. Ellers spilte hu bra i den omgangen og viste fram et godt rykk som kan bli viktig i bakre ledd, samtidig som hu virka solid med begge føtter.

 

Mot slutten av perioden kom også Vålerenga til en sjanse og det var fra Isabell Lehn Herlovsen som kom ned mot dødlinja og la ballen flott tilbake til Maren Eithun Hauge. Hauge testa venstrefoten upressa fra hjørnet av sekstenmeteren, men bomma med en meter på krysset.

 

 

Vålerenga stilte følgende lag i andre periode:

Marianne Sandnes

Adriana Imeri – Saga Fredriksson – Stine Pettersen Reinås – Ellen Wang

Ingrid Schjelderup – Sherida Spitze

Victoria Ludvigsen

Anne Lise Olsen – Marte Berget – Marie Dølvik Markussen

 

Perioden starta med en grov forsvarsfeil. Lånekeeper Sandnes glemte hvilket lag hu spilte på og serverte ballen til nærmeste kolbotnspiller, Naomi Griffin. Vel, normalt er det sikkert sånn at hu er på laget til Sandnes på trening, men akkurat når man spiller treningskamp FOR Vålerenga og ikke MOT Vålerenga, så endte det med at Kolbotn tok ledelsen. Vi anerkjenner sjølsagt ikke baklengsmålet, det ville aldri skjedd med Thomsen som sisteskanse.

 

Vålerenga skapte den neste målsjansen da Anne Lise Olsen kom seg fri på høyrekanten og la inn hardt mot første stolpe. Marte Berget kom først, men svært nærme keeper og prøvde kun å styre ballen inn forbi Aurora Watten Mikalsen, men det gikk ikke. I stedet skulle Kolbotn få servert nok et mål. Denne gang var det Stine Pettersen Reinås som hadde med seg stabækgruff inn i Vålerenga og serverte Kolbotn en to mot keepersituasjon. Nora Eide Lie breisida ballen i åpent mål.

 

Etter dette tok Vålerenga ut Sherida Spitze og satte inn Emilie Libakken Østerås, om lag midtveis i perioden. Vålerenga skapte én målsjanse til i løpet av disse femogtyveminuttene ved et skudd fra Adriana Imeri som gikk en halvmeter utafor stolpa. Totalt sett skapte Vålerenga i denne perioden to mål for Kolbotn og to målsjanser for seg sjøl.

 

I tredje og siste periode stilte Vålerenga følgende lag:

Marianne Sandnes

Adriana Imeri – Saga Fredriksson – Ingrid Søndenå – Tina Dalgård

Ingrid Schjelderup

Emilie Libakken Østerås – Victoria Ludvigsen

Kine Fløtre – Celin Bizet Ildhusøy – Anne Lise Olsen

 

Det blei kun én målsjanse tidlig i perioden. Olsen skar inn fra sin venstrekant og kom aleine med keeper Mikalsen, men skuddet gikk merkverdig nok rett på. Midtveis ut i perioden tok Vålerenga ut Victoria Ludvigsen og satte inn Mia Huse Rostad. Kolbotn var nære på å få en ny målsjanse helt på slutten. Fredriksson falt ikke av i tide og plutselig var det et bakromsløp som kom igjennom. Søndenå var heldigvis våken og kom først på innlegget og fikk avverga det som kunne ha blitt en målsjanse skapt av Kolbotn sjøl.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga Damer – Lørenskog G19, Treningskamp, Valle kunstgress 2

 

  1. Daniel sier:

    Er han der 17 år? Det er viktig å minne om at Nigeria er veldig kjent for å ha "kreative" fødselsattester. Men hvis han viser seg å være en god fotballspiller, så er det jo fornuftig å signere han hvis det er mulig. 

    Men det kan være fornuftig å være ltt avventende til alderen.