Prøvespiller Michael herja med Strømmen

12.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Prøvespiller Peter Michael skulle egentlig ikke spille dagens treningskamp mot Strømmen, men en liten skade på Henrik Kjelsrud Johansen etter gårsdagens trening gjorde endringer i den planen og Michael fikk andreomgang. Det angrer nok ikke Vålerenga på, for Ronny Deila må ha fått den bekreftelsen han trengte i dag. Michael blir signert – helst før de setter ham på flyet hjem til Nigeria i ettermiddag.

Vålerengas lag i 1. omgang:

Kristoffer Klaesson

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm

Magnus Lekven – Abdisalam Ibrahim

Simen Juklerød – Fitim Azemi – Chidera Ejuke

 

Litt uvant å se var det obosligalaget Strømmen som tok tak i kampen fra start og pressa Vålerenga tilbake. Vålerenga satte inn presset omtrent på midtstreken; men på tross av at de lå kompakt, så klarte Strømmen ved flere tilfeller å spille Vålerenga ut. Gutta hadde en veldig tøff trening torsdag og det så ut som om den satt i beina fortsatt. Både Lekven og Ibrahim hadde noen farlige balltap som skapte trøbbel bak.

 

Særlig var de nære ved da de tredde seg igjennom på venstresida og la inn. Målet var vidåpent, men Sam Adekugbe klarte heldigvis å tvinge bærumsspillerne feilvendt. Også Keeper Kristoffer Klaesson virka nervøs og hadde et blokkert utspill inne i femmeteren og en ball han slapp mellom beina, som det heldigvis kun blei hjørnespark av. Vi setter det på kontoen for debutantnerver. I andre omgang gikk det i hvert fall bedre og han holdt jo nullen til slutt uansett.

 

Offensivt var det venstresida som skapte mest. Kombinasjonen Sam Adekugbe, Abdisalam Ibrahim og Chidera Ejuke så veldig giftig ut. Særlig burde et innlegg fra Adekugbe etter ti minutter blitt scoring, men Fitim Azemis avslutning fra femmeterstreken blei redda av Strømmens prøvespiller fra Mali. Ellers hadde Amin Nouri et meget godt skuddforsøk fra tredve meter som hadde retning for krysset, men som denne prøvekeeperen slo til corner.

 

Vålerengas lag i 2. omgang:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre

Sakarias Opsahl – Magnus Retsius Grødem

Aron Dønnum – Peter Michael – Bård Finne

Harald Martin Hauso spilte de siste 30 minuttene for Näsberg.

 

Det begynte litt usikkert og det var rett og slett en del tull og tøys fra Vålerenga i starten av omgangen, men etter hvert tok det seg kraftig opp og de spilte meget solid defensivt og etter femogtyve minutter kom et vakkert angrep. Nicolay Grimstad holdt en ball i spill på venstresida. Spilte tilbake til Markus Nakkim som vrei spillet med en herlig søttimeters crosser på lissa til en fremmadstormende Christian Dahle Borchgrevink på høyrekanten. Innlegget hans var perfekt slått og inne sentralt på åtte meter hadde prøvespiller Peter Michael frigjort seg og heada ballen utagbart inn ved stolpa.

 

Det var en skikkelig vitamininnsprøyting og tre minutter seinere stoma Michael avgårde mot en ball som helt klart var nødt til å gå over dødlinja. Malikeeperen forlot buret for å kontrollere ballen ut, men det de ikke visste var at Michael har genene til Usain Bolt. Han nådde utrolig nok den ballen på dødlinja og fikk slått den inn i feltet der en umarkert Bård Finne stanga ballen inn akkurat der Michael hadde plassert den tre minutter tidligere.

 

Og nå tok det bare to minutter før Bård Finne dro seg vakkert fri til god innleggsposisjon og fant pannebrasken til Michael igjen. Dermed sto det 3 – 0 på tavla. Det er ikke noe å lure på en gang. Det er bare å finne fram fjæra, blekkhuset og et stykke Åkeberg Skoglunn pølsepapir. Den signaturen skal Vålerenga ha. Da blir Vålerenga en gullkandidat i 2018.

 

Det kunne godt ha blitt flere mål også. Aron Dønnum og Borchgrevink var skumle på høyrekanten. Nicolay Grimstad og Finne var giftige på venstrekanten. Bak hadde Nakkim og førsteårsjunior Harald Martin Hauso fullstendig kontroll. Sentralt på midten fungerte det også fint etter hvert og Strømmen blei etter hvert veldig baktunge. Anført av en god Magnus Retsius Grødem som ser ut som en mye bedre indreløper enn det han viste i fjor som ving. Dette ser veldig spennende ut.

 

Fjellhallen

Etter at Steffen Søberg holdt nullen og Jonas Oppøyen dro av keeper, Tobias Lindström smalt inn Rasmus Ahlholms vakre pasning og etterpå blei servert av Tallak Lyngset, satte pucken i skinnet på keeperen før han løfta den opp i nettaket på backhand, så fikk Vålerenga endelig en trepoenger igjen. Xxx blei rett og slett for svake.

 

Lørdag skal derimot Vålerenga ut i nok en vanskelig bortekamp, som egentlig er en hjemmekamp. Det betyr altså at det er årets andre kamp i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Motstander er serieleder Storhamar og det ser ut til å bli bortimot fullsatt nok en gang. Det betyr penger i kassa til Vålerenga og er sjølsagt den eneste grunnen til at de gjør dette. Sportslig er det sjølsagt ikke bra.

 

Rasmus Ahlholm er fortsatt getligaens poengkonge, men nå har han fått hard konkurranse av Tobias Lindström som har klatra opp på andreplass. Kun en assist bak Ahlholm. Kampen om gullhjelmen i Vålerenga lever. Nå får vi også se om det er liv i poengkampen mot Storhamar. Å flå dem for alle poenga i siste serierunde før sluttspillet starter hadde vært jævlig deilig.

 

Hands

Vålerengas håndballgutter spiller også kamp i helga. De møter bunnlaget Stjørdals-Blink i Jordalhallen og nå kjemper gutta en hard kamp om opprykk til førstedivisjon igjen. Det er fire poeng opp til serieleder Nordstrand, men de har spilt tre kamper mer enn Vålerenga. Med 8 seiere, én uavgjort og bare ett tap er gutta nå én kamp unna halvspilt serie. Det ser rett og slett lovende ut.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 14:00 Fotball: Vålerenga Damer – Grei, treningskamp, Valle kgb2

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Storhamar, Getligaen, Gjøvik Olympiske Fjellhall

Søndag 14:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Stjørdals-Blink, 2. div avd 2, Jordalhallen