Fiorentinastjerne hjem til Vålerenga

10.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag fortsetter å signere store navn foran årets sesong. Den siste til å feste blekket til pølsepapiret på Valle er holmliajenta Ingrid Schjelderup. Det er en sjokkovergang. Bare halvannen måned etter at midtbanestjerna signerte for Fiorentina er hu klar for Vålerenga. To opptredener var det hu rakk fra papirene blei signert 1. desember til juleferien inntraff og syvende januar var hu frigjort fra den italienske klubben av familiære årsaker og nå er hu altså klar for Vålerenga.

Ingrid Schjelderup i snødrevet på Vålerengas stadion. Foto: vif-fotball.no

 

Tredveåringen starta fotballkarriera si på Holmlia i Oslo og gikk videre til toppseriespill for Kolbotn i 2003. Femtenåringen fikk raskt suksess og allerede etter ett år debuterte hu på yngre landslag. Hu var med å vinne toppserien i 2005 og fikk samme år debuten på U21-landslaget. Året etter gjentok hu bedriften i toppserien. Nitten år gammel kom debuten for det norske U23-landslaget og som tyveåring kom a-landslagsdebuten.

 

Før sesongen 2010 forlot hu derimot Kolbotn og reiste til svenske Linköping der hu vant supercupen på første forsøk. Hu blei der til og med Vålerengas debutsesong i toppserien 2012, men i 2013 tok hu turen hjem til Oslo og Vålerenga. Det var egentlig Solveig Gulbrandsen som skulle være Vålerengas store stjerne den sesongen og det var hu som fikk landskamper av gammel vane av Even Pellerud – men det var Schjelderup som var den overlegent beste spilleren i Vålerenga.

 

Den kreative midtbanespilleren har vært i Vålerenga før og kommer nå tilbake for å utfylle en viktig rolle på Vålerengas sentrale midtbane. Schjelderup huskes nok best for sine egenskaper i tierrolla, men hu kan også fylle en indreløperrolle og var overlegent best på Sotahjørnets børs det året med et snitt på 7,5. Det var regelrett uforståelig at jenta ikke blei tatt ut på landslaget.

 

Etter sesongen gikk hu dog til Stabæk og da kom plutselig landslagsspillet igjen uka etter at signeringa var gjort. Det virka nesten som om Pelleruds ene år i trenergjerning for undulatene trumfa det faktum at han spilte to år i Vålerenga på slutten av søttitallet. Det finnes ingen annen fornuftig forklaring på at han unnlot Schjelderup fra landslaget i vålerengatida.

 

Før 2016-sesongen forlot hu Stabæk og gikk til svenske Eskilstuna der hu blei i to år før hu signerte for Fiorentina 1. desember 2017. Drømmen om å returnere til Vålerenga blei dog alt for stor da hu så hva som skjedde i klubben og nå er hu altså tilbake igjen. Det gleder vi oss til. Etter å ha mista fire, mest sannsynlig fem midtbanespillere siden forrige sesong er det veldig fint å få på plass den tredje signeringa. Schjelderup står med tyve landskamper så langt.

 

Vålerengas midtbane består nå av Sherida Spitse, Victoria Ludvigsen og Ingrid Schjelderup. Bak dem er det fortsatt jentespiller Emilie Libakken Østerås og førsteårsjunior Kine Fløtre som er spillerne som er backup og vi forventer at Leah Rønning Berge tar steget opp; men det er vel forholdsvis klart at det skal inn minst én midtbanespiller til. Damene spiller sin første treningskamp på lørdag klokka 14 mot Grei på Valle kunstgress 2.

 

Herretreninga

Vi lovte å komme med en rapport fra herretreninga i dag også og det skal vi sjølsagt gjøre. I tillegg til landslagsfraværet til Samúel Kári Friðjónsson, sjukefraværet til Ernest Agyiri og skadefraværet til Thomas Elsebutangen så var heller ikke Daniel Berntsen til stede på dagens trening. Han var jo også fraværende på mandag, men var på feltet og trente alternativt tirsdag. I tillegg trente Felipe Carvalho alternativt.

 

Resten var på plass – inkludert rekruttspillerne Sakarias Opsahl og Nicolay Grimstad. Det vil si at det var 22 utespillere med prøvespillerne Peter Michael og Onyeemaechi Bruno. Mens det var spilløvelse åtte mot åtte slo Bruno innlegg mot Michael, mens midtstopperne blei drilla i å forsvare seg. Det var dermed ikke så mye spilløvelse vi fikk se nigerianerne i; men på slutten av treninga var det to ganger 10-15 minutter med elleve mot elleve. Adam Larsen Kwarasey sto over den delen. Allikevel skal det nevnes under åtte mot åtte at Fitim Azemi hadde en suser i krysset. Er han den spissen som skal sørge for at Vålerenga tar medalje i år?

 

Laget med vester var følgende:

Marcus Sandberg

Amin Nouri – Jonatan Tollås Nation – Ivan Näsberg – Sam Adekugbe

Daniel Fredheim Holm

Sakarias Opsahl – Abdisalam Ibrahim

Aron Dønnum – Fitim Azemi – Chidera Ejuke

 

Laget uten vester var:

Kristoffer Klaesson

Christian Dahle Borchgrevink – Markus Nakkim – Enar Jääger – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre

Magnus Lekven – Magnus Retsius Grødem

Simen Juklerød – Henrik Kjelserud Johansen – Bård Finne

 

I kamp nummer to gikk Bruno inn på plassen til Opsahl på vestlaget, mens Opsahl bytta side og satte Grødem på benken. Michael kom inn som spiss for laget uten vester og henviste Kjelsrud Johansen til benken. Ingen av nigerianerne gjorde seg bort, men de klarte heller ikke å utmerke seg. Den som utmerka seg mest var Adekugbe som vi allerede nå antyder at kommer til å bli en kjempehit i år. Vålerenga spiller sin første treningskamp mot Strømmen i Vallhall fredag klokka 12:45.

 

Overtidstap

Vålerengas hockeygutter måtte på ny se seg slått, denne gang på overtid, da Stavanger Oilers gjesta Furuset Forum. Det begynner å bli litt frustrerende. Laget tok ledelsen ved Tobias Lindström i første periode, men i midtperioden snudde kampen og plutselig sto det 1 – 2 etter at Vålerenga ga fra seg to alt for enkle baklengsmål.

 

I tredje periode kom Vålerenga tilbake – nok en gang ved Lindström, men spilte to minutter i fem mot tre uten å klare å avgjøre kampen og i sudden gikk det nok en gang galt for våre menn. Poenget de fikk med seg var uansett viktig for å holde stand og fortsatt ha favorittstempelet på femteplassen. Ned til Stavanger er det nå fire poeng, men Stavanger har én kamp mindre spilt.