To nigerianske prøvespillere

09.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet har vært på plass på treningsfeltet i to dager nå, siden fotballgutta var ferdig med ferien sin. I dag dukka det opp to nigerianske prøvespillere og den nysignerte venstrebacken Sam Adekugbe som blei klar for Vålerenga i går. I tillegg er damene også i gang og de fleste nyervervelsene er på plass også der. På begge laga er det nye trenerfjes også, vi så på gutta i går og tar litt av jentelaget i dag. Så avslutter vi med dagens viktigste begivenhet ─ hockeykampen mot Stavanger.

 

Bruno og Michael
Dagens trening inne i Vallhall var en fin økt der Ronny Deila allerede har begynt det taktiske bevegelsesmønsteret spillerne skal ha i 2018 og blei avslutta med en halvtime elleve mot elleve på slutten. To spillere fra rekruttstallen var henta opp i a-stallen. De to var førsteårssenior og venstreback Nicolay Grimstad og sisteårsjunior og midtbanespiller Sakarias Opsahl; men på treningsfeltet var også to nigerianske prøvespillere.

 

De to nigerianerne er i stallen til Atta Aneke som har henta flere afrikanere til Norge tidligere og blant annet Fegor Ogude og Aron Samuel kom fra ham. Onyeemaechi Bruno er en atten år gammel teknisk midtbanespiller, mens Peter Michael er en nitten år gammel teknisk spiss, som for ett år sida fikk en kneskade under prøvespill for Genk. Det er med andre ord i to posisjoner der Vålerenga enda ikke har henta forsterkninger. De to trente kun alternativt i dag etter å ha vært på reisefot hele dagen, men skal i aksjon i spilløkt i morgen.

Onyeemaechi Bruno og Peter Michael etter dagens trening. Foto: Hjesus.

 

Adekugbe
Som Gjetordet kunne fortelle om på fredag, blei venstreback og kanadisk landslagsspiller Sam Adekugbe i går klar for Vålerenga. Han gjennomførte sin første trening med laget i dag og tok plass direkte på venstrebacken. Han virka åpenbart som en solid spiller og vi gleder oss til å se mer av ham. Først og fremst har klubben med ham endelig erstatta Rasmus Lindkvist og vi oppfatter nå forsvaret som komplett og det skal ikke være lett å bryne seg på Vålerenga nå.

 

Treninga

Det blei drilla to forsvarsfirere i det som så ut til å være en potensiell startellever i dag. Unge Felipe Carvalho trente alternativt og var ikke med i spilløktene. Det var allikevel klart at sidebackene blei drilla som klare førstevalg. Amin Nouri på høyreback og Sam Adekugbe på venstreback. På høyre stopperplass var Jonatan Tollås Nation fast, mens den venstre blei bytta på mellom Enar Jääger og Ivan Näsberg på laget med vester. På motsatt side spilte Christian Dahle Borchgrevink og Nicolay Grimstad backer. Markus Nakkim var fast høyrestopper, mens venstrestopper alternerte mellom Näsberg og Jääger.

 

På midtbanen var det kanskje ikke så veldig mye fornuftig å få ut av. Samúel Kári Friðjónsson er med det islandske landslaget. Daniel Berntsen var tilbake på feltet, men var ikke med på spilløkta og Ernest Agyiri er influensasjuk. Dermed spilte laget uten en vant tier på midten. Det var i stedet snudd til en V. Magnus Lekven var anker på laget med vester, med Sakarias Opsahl og Abdisalam Ibrahim som indreløpere. Det andre laget hadde Felix Horn Myhre som anker, med Aron Dønnum og Daniel Fredheim Holm som indreløpere.

 

I angrep så mangla fortsatt Thomas Elsebutangen som er ute med skade. Der spilte vestlaget med Simen Juklerød og Chidera Ejuke på vingene, mens Fitim Azemi spilte sentralt, mens det andre laget besto av Bård Finne og Magnus Retsius Grødem på vingene og Henrik Kjelsrud Johansen sentralt.

 

Alle tre keeperne var til stede og i aksjon. Det var dermed en stor vålerengatropp i dag som telte hele 27 spillere. Det var ikke så mange som utmerka seg, men begge rekruttspillerne og vår to nye backer klarte seg alle bra. Det ser rett og slett positivt ut.

 

Mikkelsen tilbake

Raymond Mikkelsen er tilbake i Vålerenga og trer inn som assistenttrener til Monica Knutsen for damelaget. Mikkelsen har vært a-lagstrener i Lørenskog og har fortsatt noe jobb i den klubben. Før det var han i Oppsal, men fra 2007 til og med 2011 var han rekruttrener for Vålerengas herrelag. Det er altså en gammel kjenning som er tilbake i klubben igjen. Det begynner nå å nærme seg et trenerteam på damesida med Caroline Knutsen som toppspillerutvikler og Ken Eiliv Nilsen som keepertrener, men fortsatt mangler klubben en fysisk trener og en videoanalyse i teamet.

 

Både i går og i dag var kun to keepere på plass på trening i Guro Pettersen og Sara Nilssen Kilen. Josefine Ervik har jobb som politi i Ålesund og det virker mer og mer som om Vålerenga kommer til å hente en ny keeper. Å ha førstekeeperen sin en flyreise unna går ikke. Vi forventer derfor at det kommer inn en europeisk toppkeeper som erstatning for Michelle Betos som var fjorårets førstekeeper.

 

Av utespillerne kan vi begynne med de som ennå ikke har kontrakter. Fjorårets toppscorer Maren Eithun Hauge skriver etter alt og dømme under i dag og var med på både mandagens trening og dagens to økter. Det samme var Marthe Borchgrevink som har fått januar måned på seg til å bevise at hu fortjener en plass i toppseriestallen som midtstopper etter å ha spilt sentralt på midtbanen i hele karrieren. Ellen Wang var med i går, men var ikke tilstede på treningene i dag. Hun har heller ikke kontrakt.

 

Ellers var de fleste til stede. Anne Lise Olsen og Adriana Imeri var ikke med på dagens økt, men var med i går, mens Tina Dalgård var med på begge øktene. Ellers har de nye spillerne Stine Pettersen Reinås, Isabel Herlovsen, Victoria Ludvigsen, Marte Berget og Marie Dølvik Markussen infinni seg på treningsfeltet, mens Sherida Spitse er med det nederlandske landslaget og blir vel ikke å finne på feltet før om to uker. På morgenøkta i dag var også Celin Bizet Ildhusøy, Emilie Libakken Østerås og Kine Fløtre med.

 

Når det gjelder Arianna Romero så er hu fortsatt korsbåndskada, men Vålerenga er klare på at hu fortsatt er en del av Vålerenga og vil i hvert fall være spilleklar til høsten. I mens betaler det mexikanske forbundet for opptreninga hennes. Ellers er Theresa Nielsen og Camilla Kur Larsen fortsatt ønska med videre i Vålerenga, men det er mange om beinet for å sikre seg disse to spillerne.

 

Bobb

Oscar Bobb har meldt overgang fra FC Porto til Vålerenga. 2003-gutten er for øyeblikket på G15-landslagssamling i Sarpsborg og blir ikke å finne på treningsfeltet før på torsdag. Gutten har blitt sammenligna med Messi siden han var elleve år gammel og lynspiller og fikk jevnlig tilbud om treninger med FC Porto. Bobb reiste til Porto i 2014, men det er slik at regelverket forbyr Porto å bruke ham i ordinære kamper og derfor blei Bobb lei av matchhverdagen sin og reiste dermed hjem til Oslo og valgte den beste utviklingsklubben for å foredle talentet sitt videre.

 

Stavanger

Det får være nok fotball for i dag. I kveld møter Vålerengas hockeygutter Stavanger Oilers i Furuset Forum og det er i utgangspunktet kampen om femteplassen. Vålerenga har fem poengs forsprang, men har spilt én kamp mer enn Stavanger. Dermed blir det svært viktig å vinne kveldens oppgjør.

 

Rasmus Ahlholm er poengkonge så langt i getligaen med sine 47 poeng troner han aleine øverst. Tobias Lindström halser bak med sine 44 poeng på en fjerdeplass. Thomas Olsen kom seint inn i førsterekka, men står nå med 23 poeng og er med sine fjorten mål en av getligaens mestscorende spillere.

 

Vi håper og tror at Vålerenga slår tilbake etter et surt overtidstap i Stjernehallen. Da måtte Roy Johansen endre førsterekka tilbake til den vante formasjonen etter først å ha bytta ut Olsen med nyervervelsen Simon Mattsson. Det fungerte ikke og med Olsen tilbake i førsterekka henta Vålerenga opp Stjernens ledelse. Målet i sudden var en gavepakke fra dommeren som blei truffet av et elendig skudd og nærmest sendte en håndpasning inn i Vålerengas målsone som satte Steffen Søberg ut av spill.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer ─ Stavanger Oilers, Getligaen, Furuset Forum