Ny venstreback – Adekugbe

05.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga skal ha henta den canadiske venstrebacken Sam Adekugbe fra Vancouver Whitecaps. Han har det siste halvåret vært i IFK Göteborg på lån med en klausul på å kjøpe ham, men klausulen gikk ut ved nyttår samtidig som lånetavtalen var over. Nå meldes det altså om at han skal være på vei til Vålerenga i stedet. Det er spennende, for en rask og offensiv venstrebeint back er akkurat hva Vålerenga har vært på jakt etter siden Rasmus Lindkvist forsvant i sommer.

Adekugbe er født i London og har både nigeriansk og canadisk pass, men er låst til landslagsfotball for Canada der han står med seks a-landskamper siden debuten i 2015. Det er svenske fotballtransfers.com som melder dette. Adekugbe har ett år igjen av kontrakta si med Vancouver Whitecaps og gutten som fyller 23 år 16 januar vil nok derfor ikke bli så fryktelig dyr for Vålerenga; men det er klart – noe må han jo koste, siden IFK ikke klarte å bli enige med Whitecaps om overgangen.

 

Adekugbe starta fotballkarrieren sin i AFC Clayton i Manchester som femåring, men flytta til Calgary som niåring og begynte på Calgary Foothills Saints og siden Rapids før han gikk videre til Vancouver Whitecaps. Debuten i Major League Soccer kom som attenåring og han fikk totalt seksten kamper før han reiste tilbake til England og spilte for Brighton & Hove Albions på lån før 2016-2017-sesongen i Engelsk Championship. Det blei bare én kamp for laget som endte på andre plass og dermed rykka direkte opp til Premier League.

 

Kampen han spilte var 2 – 0 tapet for Preston North End og en oppsummering kan sees i videovinduet under. Adekugbe spiller venstreback med draktnummer 43 og skapte i hvert fall én målsjanse i den kampen.

 

Adekugbe fikk ni kamper for IFK Göteborg i fjor og målgivende pasning på vinnermålet i 2 – 1 seieren borte mot Halmstad. Dersom fotballtransfers har rett har Vålerenga henta to sidebacker og én midtstopper så langt i dette vinduet. Samtidig var også Nicolay Grimstad med på gårsdagens rekruttrening i Vallhall. Dersom han også fortsetter i Vålerenga denne sesongen, så begynner både a-laget, rekruttlaget og juniorlaget å se ganske sterkt ut i de bakre rekker.

 

Er alle med videre har Vålerenga ti spillere i forsvarsleddet på a-laget. Høyrebeinte spillere i Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Kristoffer Hay, Amin Nouri, Mathusan Sandrakumar og Christian Dahle Borchgrevink. Venstrebeinte spillere i Felipe Carvalho, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe og Nicolay Grimstad. I så tilfelle lukter det utlån av en midtstopper og en høyreback.

 

Ny spiss – Pinto                            

Også rekruttjentene hadde trening i går og der var Greis førsteårsjunior Nadia Ryan Pinto til stede. I dag melder Vålerenga at hu har meldt overgang og forsterker dermed rekruttjentene inn mot årets sesong. Pinto er en typisk midtspiss, stor og sterk, men allikevel forholdsvis rask. I fjor spilte Pinto i fjerdedivisjon og har vært fast inventar på kretslaget i en årrekke.

 

Trening og kamper

Både fotballgutta og fotballjentene har sin første trening mandag. Gutta starter klokka 12:00 i Vallhall og treninga streames av Vålerenga på facebook med Tina Wulf og Freddy dos Santos som verter. De trener fra 12:00 hver dag til og med torsdag, mens det fredag er kamp mot Strømmen klokka 12:45.

 

Damene starter utendørs på Valle kunstgress 2 klokka 18:00 på mandag. Tirsdager og torsdager trener de først ute på kgb 2 klokka 10 før de har andre økt i Vallhall 13:30. Onsdag er det egentrening, mens fredag trener de 15 på kgb 2.

 

Det har også blitt noen endringer i La Manga oppsettet for herrene. De reiser til La Manga 13. januar og spiller første kamp 17. januar klokka 15:00 mot Neutchâtel Xamax FC fra nivå 2 i Sveits. 21. januar 16:00 er det selveste CSKA Moskva som står på motsatt banehalvdel. De vant UEFA-cupen i 2004-2005 og har 97 kamper i Champions League. En meget sterk motstander. Det er ingen endringer på oppsettet med danske Silkeborg som fortsatt står oppsatt 24. januar klokka 15:00.

 

Femteplass

Vålerengas hockeygutter tok ledelsen 2 – 0 i Furuset Forum i går i en forrykende førsteperiode. Andreas Øksnes og Rasmus Ahlholm sendte Vålerenga i ledelsen før Lillehammer reduserte i powerplay. Nysigneringa Simon Mattson noterte seg også får poeng på Ahlholms mål. Så rakna Vålerenga fullstending og lå under 2 – 6 før Tobias Lindström pynta på resultatet til 3 – 6 64 sekunder før full tid.

 

Dermed er Vålerengas drøm om å ta medalje i årets getliga definitivt over og det handler nå om å holde Stavanger Oilers bak seg. De har tre poeng å gå på nå, med fjorten kamper igjen å spille. Sånn sett blir søndagens oppgjør borte mot Stjernen svært viktig. Stjernen har falt ut av sluttspillet for øyeblikket etter en svært varierende sesong. Det er dog ikke lenge sida de slo serietoer Sparta, så de er uansett ikke å kimse av. Og allerede tirsdag kommer en meget avgjørende kamp i Furuset Forum mot Stavanger Oilers.

 

Morten Ask blei flytta opp som senter i går og det kan være veldig spennende. I rekke med Thomas Olsen og Martin Laumann Ylven kan det kanskje bli en skikkelig poengrekke inn mot sluttspillet.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga U20 – Storhamar, U20 Elite, Jordal Ungdomshall

Søndag 15:30 Håndball: Vålerenga Damer – Tveter, 3 div avd 2, Jordalhallen

Søndag 16:00 Innebandy: Øreåsen – Vålerenga Herrer, 1. div øst, Øreåsenhallen

Søndag 17:00 Hockey: Stjernen – Vålerenga Herrer, Getligaen, Stjernehallen