Mattson inn

04.01.2018 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Hockey har signert Simon Mattson fra den svenske allsvenskanklubben Karlskoga. Tjuefireåringen var på sin syvende sesong i allsvenskan da han brøyt kontrakta med BIK Karlskoga i romjula. Nå har han altså signert for Vålerenga og løperen blir en spennende tilvekst i laget. Sotahjørnet tror Vålerenga har fått en ny god poengplukker. Han har omtrent samme statistikk i allsvenskan som det Tobias Lindström hadde for Leksand.

Lillehammer

Vålerenga kommer med Mattson dermed forsterka inn mot kveldens oppgjør mot Lillehammer i Furuset Forum. Det blir spennende å se hvor Roy Johansen putter ham inn. I førsterekka blir det nok ikke, for rekka med Tobias Lindström, Rasmus Ahlholm og Thomas Olsen fungerer nå som den beste i ligaen. Sannsynligvis skal han inn i andrerekka og vi tipper det blir Filip Gunnarsson med Martin Laumann Ylven og Mattson på flankene. Da flyttes Jonas Oppøyen i så fall ned i tredjerekka til Magnus Fischer og vi antar det blir sammen med Fabian Gunnarsson.

 

Da har Vålerenga kanskje to sterke poengrekker og ei tredjerekke som også blir skummel for konkurrentene og ikke minst har vi plutselig også ei fullverdig fjerderekke med spillere med mye godt av getligaerfaring. Colin Spaberg Olsen får da med seg Rasmus Juell og Vegard Aspehaug.

 

I bakhånd har Vålerenga Marcus Ekberg og Rolf Thomas Aastad, mens senter Andreas Stene fortsatt er skada, men venta tilbake til sluttspillet. Vålerenga bygger et lag som nå kan bli meget farlige i sluttspillet. Backsituasjonen er god med alle tilbake skadefrie i god tid før sluttspillet starter. Dette begynner det å smake fugl av.

 

I kveld er det altså Lillehammer som skal få lide for Iskrigerne. Den fjortende siste kampen i grunnserien er viktig for Vålerenga. Det er tolv poeng opp til fjerdeplassen, men Lillehammer som innehar den har spilt én kamp mer enn Vålerenga og er et lag det er fullt mulig å ta igjen. Ligaens beste i både over- og undertall skal det dog ikke kimses av. Vålerenga må være på jobb fra første periode i dag.

 

Jónsdóttir til Utah

Da er det klart at Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir ikke fortsetter i Vålerenga. En av toppseriens aller beste midtbanespillere i fjor går i stedet til Utah Royals i NWSL i USA.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, Getligaen, Furuset Forum