Scora etter 692 dager

22.12.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det blei en tung kamp i garasjen og etter en målløs førsteperiode skulle Manglerud Star ta ledelsen midtveis i kampen. Michael Stenersen fikk dratt av Steffen Søberg og byderbyet viste seg å skulle bli særdeles spennende. Det sto seg ut perioden; men Vålerenga er et helt nytt lag under Roy Johansen. De er så mye bedre trent enn alle andre lag, så på tross av at det ikke gikk helt på skinner – i tredje periode var Vålerenga atter en gang det beste laget – de som orka mest, de som evna mest.

Knapt tre minutter ut i tredje periode og et sjokkert ishockeypublikum fikk servert utligninga. Tobias Lindström vant droppen, Rasmus Ahlholm dytta pucken ut til Axel Eidstedt som leverte den videre til kaptein Brede Frettem Csiszar. Seilende bakover dro kapteinen til med et slagskudd på direkten fra blålinja og den satte jaggu meg rett inn i nettmaskene bak en forfjamsa Mikkel Wik. De skal jo egentlig ikke være mulig. Tyttebærgutten Csiszar hadde ikke scora i getligaen på nesten to år. Hans forrige mål kom 30. januar 2016 i overtallsspill mot et unevnelig lag som slapp inn hele 225 mål på 45 kamper. Men nå, i byderbyet mot tidligere vålerengakeeper Wik, så satt den plutselig. Etter 692 målløse dager fant han endelig nettmaskene fra riktig side.

 

Dette sto seg i ti minutter. Så smalt det igjen. Martin Laumann Ylven var endelig tilbake på isen og tok med seg pucken i stor hastighet inn i Manglerud Stars sone og ned i rundvantet. Han forsøkte å finne Jonas Oppøyen foran målet, men pucken kom ikke fram. I stedet leverte Ylven den til Filip Gunnarsson som sentrea pucken videre i rundvantet til Oppøyen. Ylven seila inn foran mål, men pasninga fra Oppøyen var litt for langt foran ham. I stedet gikk den tvers igjennom, traff vantet og blei en nydelig pasning til Morten Ask på toppen av droppsirkelen. Ask klinka til med et slagskudd nede i det lengste hjørnet og kampen var snudd.

 

To minutter før full tid snappa Magnus Fischer en pk fra Manglerud i midtsonen. Han ga den til Ylven som sklei inn foran keeper og satte inn 1 – 3. Nå skulle det bli vanskelig for Manglerud Star, som tok ut keeperen og forsøkte seg i seks mot fem. Men det går som det ofte går. Med tredve sekunder igjen var det timeout og dropp i midtsona. Lindström vant droppen, Ahlholm fikk pucken videre tilbake til Lindström som scora fra midtsona i åpent nett. 1 – 4 og Vålerenga økte avstanden ned til Stavanger fra fem til seks poeng.

 

Opp er det foreløpig et godt stykke til både Frisk Asker og Lillehammer. Nærmere bestemt tolv poeng; men med seksten kamper igjen (femten for Lillehammer) er det ikke en umulig oppgave. Vålerenga ser bare bedre og bedre ut og nå kan det se ut til at laget også får en forsterkning til på backplass. Stefan Espeland er tilbake i Norge og på tross av mye snakk om Hamar, så er det på Jordal han har finni seg til rette og trener.

 

Med sine to poeng i går tok Ahlholm over som poengkonge i getligaen. Tre spillere står med 42 poeng, men Ahlholm er ligaens toppscorer med 22 mål og er dermed den rettmessige poengkongen. Han har nå gjort poeng i atten strake kamper. Også Lindström krabber sakte men sikkert oppover lista og har nå rykka opp fra en syvende- til en sjetteplass med sine 38 poeng.

 

Og med det tar gjetordet julehelg og er tilbake med nytt gjetord på mandag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Søndag 20:00 Pub: Julaften, Vålerenga Vertshus