Gruppefinale i VM

15.12.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengabacken Joachim Sommer Nielsen og resten av det norske laget har spilt seg fram til en rein gruppefinale i U20 VM 1B i Slovenia. I Ice Arena Bled har de stort sett gjort kort prosess med all motstand. Kun ett poeng er gitt bort i løpet av turneringas fire første dager og nå venter en rein gruppefinale mot Polen. Vinneren av kampen rykker opp til divisjon 1A neste år – nivået Norge rykka ned fra i fjor.

Norge slo Litauven 4 – 1 i første kamp, der Sommer Nielsen hadde målgivende pasning på både det første og andre målet og pluss to i statistikken. I andre kamp blei Italia feid av banen med 4 – 0 og Sommer Nielsen noterte seg for pluss én i statistikken. Mot Ukraina i tredje kamp blei det 1 – 1, men Norge vant etter straffer. Så venta vertsnasjonen Slovenia. Norge vant hele 5 – 1, men Sommer Nielsen var dessverre på isen på baklengsmålet.

 

Norge topper gruppa før siste kamp og spesielt bakover har det vært veldig bra. Med kun tre innslupne mål har Sommer Nielsen og de andre backa gjort en solid jobb. Kveldens motstander, Polen, har sluppi inn elleve. Samtidig har de scora 21 mål, seks flere enn Norge. Siden begge står med elleve poeng er det direkte avgjørende hvem som vinner kveldens kamp. Vi heier sjølsagt på Norge.

 

4-nasjoners

Vålerengabacken Anniken Olafsen og Norges A-landslag for kvinner tapte 2 – 0 for Sveits i den første kampen i firenasjonersturneringa i Příbram i Tsjekkia. Olafsen var ikke på is ved noen av baklengsmåla. I kveld møter jentene vertsnasjonen Tsjekkia, mens de i lørdag avslutter mot Frankrike.

 

Treningskamper

For U18-landslaget er det kun treningskamper mot Frankrike som teller. Det skal spilles tre av dem i Cergy utafor Paris og Vålerenga har med målvakt Tobias Johansen Breivold, backen Sondre Bolling Vaaler og løperne Nicolai Eliesen og Calle Spaberg Olsen. Spaberg Olsen scora Norges tredje mål i torsdagens oppgjør som Norge vant 4 – 2. Johansen Breivold var døråpner i kampen, ellers var alle gutta på is.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 18:00 Hockey: Tsjekkia – Norge Kvinner, 4-nasjoners, Příbram – Tsjekkia

Fredag 20:00 Hockey: Norge U20 – Polen, VM U20 1B, Ice Arena Bled – Slovenia

Lørdag 12:00 Hockey: Norge Kvinner – Frankrike, 4-nasjoner, Příbram – Tsjekkia