Krigeseier

01.12.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Iskrigerne reiste til Kristins Hall og tok med hjem årets første seier i mjøstraktene og det var etter en virkelig krigeseier. Det er helt tydelig hvorfor gutta vant IronMan før sesongstart også. De er så beintøft trent at sjøl når de blir rent i senk spillemessig, blir stående å jobbe knallhardt i egen sone og ikke får bytta, så greier de seg stort sett ganske bra allikevel.

Steffen Søberg har stengt målet nå. Foto: Kenneth Myhre.

 

Lillehammer har noen ekstremt gode kvaliteter i laget sitt og innledningsvis sleit Vålerenga med å komme ut av egen sone. De første syv minuttene var det ikke mye som tyda på at Vålerenga skulle vinne dette oppgjøret. De blei overkjørt, men jobba knallhardt defensivt og bak der sto en vegg som redda både dobbel- og trippelsjanser i en stil vi ikke har sett i Norge siden Chris Mason.

 

Rasmus Ahlholm blei snytt for en sjanse aleine med keeper etter drøyt to minutter. En overivrig assistentdommer bomma med fem centimeter på den ifølge tv-bildene, men det var alt Vålerenga hadde å komme med. Og minuttet etterpå gikk det fryktelig galt for Morten Ask. Han blei takla i hodet med kølla på blålinja og endte med en kraftig sprekk fra leppa og opp til nesa og hjernerystelse. Med både Brede Csiszar og Tallak Lyngset ute fra før, så var ikke det akkurat noen drømmestart for Vålerenga. Det er greit at Ask var litt lav, men så lenge man har ansvar for egen kølle så er det to minutter og med alt blodet er det fire minutter; men dommerne dømte ikke.

 

Nå blei det mye spilletid på Emil Hybertsen. Vålerenga kom litt mer ut av egen sone og plutselig bomma Robin Soudsky på pucken da han skulle slå den ut av sone, vorchecka av Tobias Lindström. Lindström takka for pucken og prikka inn Vålerengas første avslutning i hele kampen. Lindström skulle få en sjanse til også. Han runda Brett Cameron og var aleine med keeper. Cameron hekta og la Lindström i isen. Straffe – soleklart, men heller ikke her blei det minutter på lillehamringen.

 

I midtperioden var det langt jevnere enn i første periode og Vålerenga. Vålerenga hadde kommi seg etter sjokket og så nå ganske solide ut. De fikk også overtallsspill; men med fire sekunder igjen av overtallet 67 sekunder igjen av perioden og var det dropp i offensiv sone lengst vekk fra benken. Roy Johansen tilkalte seg Joachim Sommer Nielsen, som sto helt ytterst på blålinja ved spillerboksen og snakka med Johansen da pucken blei droppa.

 

Magnus Fischer vant droppen, men den gikk ut mellom backa. Ikke så rart, det var jo en mil i mellom dem. Brett Cameron fikk løpe fritt. Og Vålerenga valgte å bytte ut Sommer Nielsen med Andreas Øksnes samtidig. Axel Eidstedt tapte sprinten med Cameron og plutselig sto det 1 – 1. Det der karakteriseres som sjølmål av benken. Dermed var laga like langt etter to perioder.

 

Men i den tredje perioden viste Vålerenga styrke. Lindström vant pucken i egen sone og satte i gang Thomas Olsen. Olsen gikk fra egen blå inn i Lillehammers sone, dro seg fra høyre inn sentralt og limte pucken knallhardt opp i krysset. Da var det et kvarter igjen av kampen og verden var igjen på stell. Vålerenga var best. Fabian Gunnarsson finta på Lillehammer et overtallsspill. Det visste Vålerenga seg å dra stor nytte av. Storebror Filip Gunnarsson blokkerte pucken, så kom den ut igjen fra Axel Eidsetedt i rundvantet og med store smerter vant han den pucken også, satte i gang Lindström som snurra rundt backen og fløy over isen. En rapp håndleddsskudd finte og Bengtsberg var satt ut da det like rappe håndleddsskuddet etterfulgte. Midtveis i tredje periode og Vålerenga leda 1 – 3.

 

På slutten blei det en lang pause for et høl i isen som måtte tettes og fryses. Lillehammer fikk powerplay igjen rett etter det, med drøyt fire minutter igjen å spille. De fleste forventa at keeper Nils Erik Bengtsberg skulle gå ganske tidlig i det overtallet, men de venta til det nesten var over før de prøvde seg med seks mot fire. De fikk en puck i krysstanga og en i stolpa som var via Søberg. Det var alt.

 

Vålerenga sto det av og dermed blei det seks mot fem. Axel Eidstedt fikk tak i pucken og skøyt den til iceing – trodde de fleste; bare ikke Ahlholm som fløy over isen og putta returen fra rundvantet i åpent mål. Ahlholms femte kamp på rad med scoring og tolvte kamp på rad med poeng. Det er greit å ikke ødelegge den statistikken.

 

Vålerengas beste
    Tobias Lindström  
   Steffen Søberg  
  Filip Gunnarsson  

 

Stjernen

Med seieren er Vålerenga nå tilbake på femteplass og mer moro kan det bli på lørdag. Da er Stjernen motstander i Furuset Forum og iskrigerne skal ha sin femte strake seier. Men særlig lyst ut ser det ikke på backsida. Brede Csiszar rekker nok ikke den kampen og med Tallak Lyngset ute med sin smell mot Lørenskog var det allerede tynt på backsida. Morten Ask er også definitivt ute av stjernenoppgjøret. S100B-verdiene etter hjernerystelsen var svært nære å bety overnatting på sjukehuset i natt; men han kom seg med spillerbussen hjem. Han er garantert ikke med mot Stjernen lørdag og nok heller ikke mot Stavanger mandag. Så må man bare vente å se hvor lang tid det tar.

 

Vålerenga må gå rundt på de fem backa de har. For øyeblikket går også Filip Gunnarsson og Tobias Lindström rundt på å gå som center i fjerderekka, så det er ikke så lett å ta ned en løper som back, f.eks Magnus Fischer uten at noen av løperne som er ute kommer inn igjen. Foreløpig er det dog ikke helt krise. Emil Hybertsen fikk mye spilletid mot Lillehammer og klarte seg utmerka defensivt. Det ryktes også at det ikke er så lenge til kaptein Brede Csiszar er tilbake.

 

Men gutta trenger all den hjelpa de kan få fra tribunen i kampen om poeng på lørdag. Stjernen ser ut som et skadeskutt dyr og kommer garantert ikke til å gjøre det lett for Vålerenga. De mangler et par stjerner som vi har i ligaens toppscorer Ahlholm og i Lindström, men de er gjerrige og har en god keeper i Tommy Johansen. Sist vi møtte dem i Stjernehallen vant Vålerenga 1 – 0.

 

Hasle-Løren

Det er klart for byderby igjen for vålerengajentene. De har nylig gått forbi Hasle-Løren og tatt andreplassen i årets serie. Det er en viktig kamp for jentene. Seriegullet gikk fløyten i sesongstarten, men siden har laget spilt seg sammen. Vi veit også at det er en forsterkning på vei, som blir klar etter nyttår. For å få best mulig vei inn mot NM, så er det uansett viktig å vinne denne kampen.

 

Vålerenga ligger per dags dato foran Hasle-Løren på innbyrdes i kampen om seriesølvet. Laget har de to beste poengplukkerne. Toppscorer Anniken Olafsen med tretten mål og nitten poeng og poengdronning Linn Aakre med tyve poeng og en syke pluss 29 på ni kamper. Derbyet går søndag i Jordal Ungdomshall.

 

Lauritsen

Vålerenga har gitt et bud på Tobias Lauritsen ifølge Varden. Budet skal ikke være nok til at Pors slipper sin toppscorer, men da er i hvert fall forhandlingene i gang. Pors klarte ikke å rykke opp fra Norsk-Tippingligaens avdeling 3 i år, dermed er det uansett et steg opp for Lauritsen å spille på Vålerengas rekruttlag i PostNordligaen. Han scora 32 mål for Pors i år og er nok en spiss Vålerenga kan tenke seg å utvikle til en toppscorer om to år.

 

Vi tviler på at Vålerenga vil strekke seg opp til Pors’ pengekrav for spilleren, men at det er mulig å bli enige om en god videresalgsklausul bør det være. Da vil Pors raskt sitte igjen med enda mer penger dersom Lauritsen lykkes i Eliteserien og går til en klubb i utlandet.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Fredag 19:30 Hockey: Nidaros – Vålerenga U20, U20 Elite, Leangen Ishall

Lørdag 15:00 Hockey: Nidaros – Vålerenga U20, U20 Elite, Leangen Ishall

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Stjernen, Getligaen, Furuset Forum

Søndag 10:30 Hockey: Nidaros – Vålerenga U20, U20 Elite, Leangen Ishall

Søndag 13:30 Hockey: Vålernega Damer – Hasle-Løren, Eliteserien, Jordal Ungdomshall