Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Nye spillere, kamper og valgflesk

19.08.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vi står foran en begivenhetsrik lørdag, som vel egentlig er helgas eneste Vålerengadag denne gang. Damelaget er kraftig forsterka, mens herrelaget lider en skadeskjebne de atter en gang dokumenterer at de kommer til å måtte slite med i resten av sesongen. Gjetordet rister oppgitt på huet og forventer å lese om at Fredrik Stoor har slått opp skaden sin igjen en eller annen gang i løpet av de kommende tre dagene. Dessuten kommer vi med valgløfter.

 

Men altså, vi begynner i det glade hjørnet. Damelaget har signert tre nye spillere som er spilleklare til lørdagens oppgjør mot fru Fortuna. Størst forventning knytter det seg trolig til comebacket til 32 år gamle Camilla Huse. Den tidligere landslagsbacken som la opp etter cupfinalen i 2009, fordi Røatrener Ole Bjørn Edner mente at sin egen to år eldre datter var en bedre venstreback enn spilleren som starta alle Norges EM-kamper samme år, noe som resulterte i bronsemedalje. Huse sverga på å ha spilt sin siste Røakamp. 1,5 år seinere gjør hu altså comeback, denne gang i kongeblått.

 

Askerjenta Pernille Frostad Bakken er en annen viktig signering Cecilie Berg-Hansen har gjort i sommer. Etter at midtstopper Trude Johannessen mista visumet sitt og således blei tvangssendt hjem til Bergen, så har det vært spekulert i hvem som skulle erstatte henne. Hva er vel mer naturlig enn å gå til toppserieklubben snill fra Linderud og signere Bakken? Riktignok mister Bakken tre måneder med toppseriespill i år, men det må jo være mye hyggeligere å starte oppkjøringa til neste år for et toppserielag enn for et førstedivisjonslag.

 

Den siste signeringa Vålerenga har gjort i sommer er Kathrine Kronkvist som kommer fra konkursboet ved Østensjøvannet. Spissen som har bøtta inn mål for den gamle militærklubben de siste åra blir den tredje spilleren som kommer fra konkursboet etter konkursen i våres. Og med den signeringa begynner Vålerengas spillerstall å se ut som en toppserieklubb verdig. Kanskje debuterer alle tre mot fru Fortuna i Vallhall klokka ett på lørdag.

 

Klokka fire er det Vålerengas juniorgutter som skal ut i striden på Valle. Motstander er Asker og laget har nå kommi i åttendelsfinalen i cupen. Askers vei til åttendelsfinalen er en 4-1 seier hjemme mot Mjøndalen, laget som sendte Vålerenga ut i åttendelsfinalen av Norway Cup i år. Deretter vant de 2-1 borte mot Strømmen for så å spille 3-3 hjemme mot Tønsberg. Asker vant straffesparkkonkurransen og er dermed klare til dyst mot Vålerenga, som for øvrig tapte bortekampen mot nettopp Asker 3-0 i juni. Vi skal dog påpeke at det var mot andrelaget vårt og ikke mot interkretslaget. Dette skal i prinsippet være en enkel seier, dersom Vålerenga er på hugget fra dommeren blåser i gang kampen.

 

Klokka seks skal herrelaget avslutte en viktig lørdag med tippeligakamp borte mot Fotballklubben Borgar-Borgen-Hafslund-Ise-Lande-Navestad-Nygårdshaugen-Sarpsborg-Skjeberg-Sparta-Tune-Tveter-Ullerøy-Varteig-Yven av det herrens år 2008. Vålerenga har offentliggjort sin tropp og Sotahjørnet gleder seg over at rekruttlagets formspiller på vingen, Chuma Anene, er med i troppen. Derimot er vi sterkt tvilende til at ”mirakuløst frisk på kortere tid enn forventa” Fredrik Stoor også er tatt med og dermed sannsynligvis slår opp skaden sin igjen slik både han og de fleste andre har gjort hele sesongen igjennom. Det er merkelig når formspillere som Lars Vincent Andersen og Nikolay Næss er tilgjengelige. Dessuten reagerer vi på at vi ikke fyller opp hele kvota vår, men reiser med seksten spillere til Sarpsborg. Koster det så jævla mye å fylle opp to busseter til?

 

På vif-fotball.no kan vi lese at vi har vinne alle de tre tidligere oppgjørene mot sarpingene. 3-2 borte i cupen i 2008, 5-3 borte i treningskamp i 2010 og 2-0 i hjemme tippeligaen i år. Sotahjørnet ønsker å dra statistikken litt lenger og påpeker at damelaget også er ubeseira mot denne klubben etter deres 2-0 seier hjemme i førstedivisjon i år.

 

Lokalavisa Ditt Oslo har fått et leserinnlegg fra en meget sint gullgruve som er særdeles misfornøyd med Vålerenga Håndballs elitesatsing på herresida. For de som ikke gidder å lese hele innlegget, så kan vi kort oppsummere det med at herrelaget har tatt treningstid fra yngres avdelinger, slik at disse må reise til Bjørndal i stedet for til Jordalhallen for å trene. Sotahjørnet gidder ikke å ta stilling til hvem som har krav på hallen, men konstaterer at det nærmer seg kommunevalg og at en ny innendørshall på Vålerenga, Etterstad, Hovin eller Valle ikke står på noen av partienes valgløfter.

 

Sotahjørnet velger med dette som utgangspunkt å stille til valg om fire år. Her er våre valgløfter dersom vi vinner valget.

  • Oslo kommune skal finansiere fotballstadion og veiutbygging på Valle Hovin
  • Det skal bygges tribune på ringveisida av Valle kunstgress 2
  • Det skal bygges en innendørs fotballhall på Hovin som skal sørge for at alle fotballaga i yngres avdeling i Vålerenga har nok treningstid på vinterstid
  • Skøytebanen på Valle-Hovin skal erstattes med én stor ishall med publikumskapasitet på syv tusen og alle fasiliteter verdens mestvinnende ishockeyklubb verdig.
  • Det skal bygges en ny ungdomshall ved siden av slik at Vålerenga-Valleområdet får 4 ishaller til bruk.
  • Det skal bygges to flerbrukshaller på Hovin, slik at Vålerenga-Helsfyr-Valleområdet står med 4 flerbrukshaller. Den ene skal ha plass til 2000 tilskuere, med tanke på at Vålerenga Håndball, Innebandy og Kørjball skal få sine fasiliteter og publikumskapasitet.
  • Busslinje 37 skal erstattes av en trikkelinje som går fra Bohemen, via Jordal, Vålerenga Vertshus og rett opp til Valle.

Orførerkandidaten vår er Kjell Grønningen.

Og for øvrig mener vi at Lillestrøm må ødelegges.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:08 Pub: Almennquiz på Bohemen

Lørdag 13:00 Fotball: Vålerenga Damer – Fortuna Ålesund, 1. divisjon, Vallhall

Lørdag 16:00 Fotball: Vålerenga G19 – Asker, NM 8-dels finale, Valle kunstgress 2

Lørdag 18:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga, Tippeligaen, Sarpsborg Stadion