Solid seier innleder helga!

24.11.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga gjorde en meget god figur i Sparta Amfi i går. Endelig satt powerplayet. Vålerenga scora allerede i det første. Tobias Lindström fyra av og Magnus Fischer viste fram både muskler og teknikk da han styrte inn pucken en halvmeter over isflata bak en utspilt Jens Kristian Lillegrend; men det blei en tung periode midtveis da Først Axel Eidstedt fikk en noe uheldig tominutter for interference og bare elleve sekunder seinere røyk Morten Ask på nok en uheldig utvisning for farefullt spill med høy kølle. Vålerenga sto det av, men det glapp én gang for backa våre og da Carl Christoffer Karlsen kom aleine med Steffen Søberg var utligninga et faktum.

Thomas Olsen avgjorde i Sparta Amfi. Foto: Kenneth Myhre (arkiv)

 

Tommy Kristiansen skulle ha vært sendt i dusjen da han kom inn som andre mann i duellen og takla rett i hodet på Joachim Sommer Nielsen. Det er en regelrett skandale at dommerparet ikke en gang dømte på taklinga. Og det er ikke første gang i år. Forhåpentligvis ser DISU på den, for det var en meget stygg takling. Hvor lenge Sommer Nielsen er ute aner vi foreløpig ikke; men Kristiansen må få minst fem kamper for den. Banna bein!

 

Vålerenga kunne godt ha holdt ledelsen etter perioden. Først var Vegard Aspehaug aleine med Lillegrend, men makta ikke det samme som Karlsen gjorde like før. Så fikk Oskar Kalle Ekelund en tominutter og Vålerenga var svært nære å ta ledelsen på nytt. Ekelund kom ut på isen og fikk en ny tominutter. Denne blei avbrutt av jernhenry, men så raskt midtperioden var i gang utnytta Rasmus Ahlholm overtallet og prikka inn 1 – 2 for Vålerenga, assistert av Lindström og Thomas Olsen.

 

Men det varte ikke lenge. Eidstedt pådro seg nok en interference, mer klønete enn uheldig denne gang og da det så ut som Sparta ikke skulle få til noe i powerplayet, så fikk de plutselig den ene sjansen de trengte for å utligne; men Vålerenga slo tilbake. Kristian Sjødahl Østby løfta pucken over vantet fra egen sone og Vålerenga fikk powerplay. Det blei ikke mål i selve powerplayet, men i trøkket som fortsatte inne i sona uten at Sarpsborg fikk bytta spillere prikka Lindström inn ledelsen igjen, assistert av Ahlholm. Fabian Gunnarsson røyk på ei høy kølle, men Vålerenga sto perioden ut.

 

Sparta var nakne i tredje periode, men da skulle de plutselig få hjelp av dommerne. Pucken skulle droppes i Vålerengas sone, da dommerne plutselig dikta opp en utvisning på Thomas Olsen. Det får da f… meg være måte på. Spillerne eller benken skal da ikke måtte stå til rette for hva et kålhue på tribunen roper. Det er så hjernedødt av dommerparet at jeg mangler ord. Tominutteren og trøkket Sparta fikk der endte med at Jonas Oppøyen pådro seg en tominutter for å holde motstanders kølle. Vålerenga spilte elleve sekunder i tre mot fem, rei det av og de neste tominuttene også, men i trøkket som oppsto etterpå så filma Niklas Roest på Ask en ny tominutter. Og det er filming. Vi har sett videoen om igjen og fryst bildet. Ask er aldri oppi ansiktet på Roest med den kølla. Seks minutter i undertall på kampens siste ti minutter servert av dommerjævlene blei for mye og Sparta utligna.

 

I spill tre mot tre gjorde derimot Thomas Olsen akkurat som han ville. Han dansa rundt med spartanerne, dro av Lillegrend og putta pucken elegant i det åpne nettet. Filip Gunnarsson sneik seg til en assist på det målet. En meget fortjent seier til Vålerenga som skulle ha vært tre poeng.

 

Manglerud

Til søndag klokka 17:00 møter gutta Manglerud Star i Furuset Forum. Manglerud Star ligger faktisk foran Vålerenga på tabellen på innbyrdes oppgjør. De har like mange poeng som Vålerenga, men har spilt to kamper mer. Det har vist seg å ikke være enkle oppgjør mot byrivalen denne sesongen, så gutta må nok skru på like hardt som mot Sparta skal de få med seg alle tre poenga fra oppgjøret.

 

Til det trengs det hjelp i Furuset Forum. Dessverre ryker kampen på en kollisjon med fotballkampen på søndag. Det hadde vært veldig mye bedre om Vålerenga hadde fått lørdagskamp i siste serierunde av eliteserien. Nå blir det til at noen av de ivrigste reiser til Sogndal, noen ekstra velger puben for å få med seg begge deler, mens andre igjen velger hockeykamp. Vil ikke velge. Vil ha begge deler – alltid!

 

Wing

Hockeyjentene tar imot Wing fra Trondheim i Jordal Ungdomshall til to kamper i helga. Jentene fikk en dårlig start på sesongen med veldig mange nye jenter og helt nye rekker. Tre kamper på rappen borte mot Stavanger før rekkene blei satt ser foreløpig ut til å ha kosta seriegullet; men siden den gang har jentene fått i gang spillet og det sitter stadig bedre.

 

Lørdag starter kampen klokka 13:15 og påfølges av Vålerengas U20-gutter mot vestkantflasset fra Asker. Det er en spennende kamp og med skadeproblemene og den tynne a-lagsstallen har vel aldri U20-laget vært mer spennende å følge. Roy Johansen tvinges til å flytte opp stadig nye spillere fra en meget sterk årgang. Den kampen starter klokka 16:00. Søndag skal jentene i aksjon klokka 12:00.

 

Sogndal

Denne lille rare bygda ved Sognefjorden som støtt og stadig har klart å karre seg til en plass i eliteserien og irriterende nok kosta Vålerenga et nedrykk i 2000. Da laga møttes i 2004 kunne Vålerenga ta seriegull fra Rosenborg. Sogndal måtte vinne for å redde plassen. De la elleve mann i forsvar og forsvarte seg til et nedrykk med 0 – 0, men hjalp dermed Rosenborg til å beholde serieledelsen. Etter kampen jubla de som om de sjøl hadde redda plassen – eller vinni gull. Dette – pluss at bygda har fostra og sendt tidenes mest korrupte fotballpresident Yngve Hallén – til hovedstaden for å forderve norsk fotball innenfra er mer enn nok til å ønske denne klubben god tur ned i OBOS-ligaen.

 

Det kan vi hjelpe dem med. Vålerenga må passe på å slå Sogndal med minst samme sifre som Aalesund taper sin kamp med. Da er det faktisk lov å juble etter kampen. Da kan man juble for at man slipper å reise til Sogndal neste år. Forrige gang et vålerengalag var i Sogndal var åttendelsfinale i NM for J16. Da vant Vålerenga 0 – 9. Et fint resultat å kopiere for gutta på søndag. Da trur vi Aalesund redder kvalikplassen.

 

Tidenes dyreste norske fotballspiller har karantene for et gult kort han mer eller mindre så ut til å ta for å slippe å reise av gårde. Dermed må det gjøres om på midtbanen til denne kampen. Vi tror ganske enkelt at Christian Grindheim går ned på indreløperplassen og at Samúel Kári Friðjónsson går inn i tierrollen.

 

Vi tror også det blir én endring til på laget. Christian Borchgrevink har fått debuten sin i eliteserien og nå tror vi han skal matches i en siste kamp for å få nødvendig erfaring før neste sesong. Ikke fordi Robert Lundström har spilt seg ut av laget – rett og slett fordi kampen ikke er viktigere for Vålerenga enn at Ronny Deila har muligheten til å gjøre en sånn endring for å gi Borchgrevink viktig erfaring før neste sesong.

 

Vi tror Vålerenga stiller følgende lag:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Ivan Näsberg

Magnus Lekven – Christian Grindheim

Samúel Kári Friðjónsson

Simen Juklerød – Henrik Kjelsrud Johansen – Chidera Ejuke

Benk: Marcus Sandberg, Robert Lundström, Markus Nakkim, Daniel Berntsen, Abdisalam Ibrahim, Bård Finne og Fitim Azemi.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 13:15 Hockey: Vålerenga Damer – Wing, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga U20 – Frisk Asker, U20 Elite, Jordal Ungdomshall

Søndag 12:00 Hockey: Vålerenga Damer – Wing, Eliteserien, Jordal Ungdomshall

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Manglerud Star, Getligalen, Furuset Forum

Søndag 18:00 Fotball: Sogndal – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Fosshaugane Campus