Hagen debuterer

23.11.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeygutter reiser til Sarpsborg for en meget vanskelig bortekamp mot serietoeren. Skadeproblemene til klubben er svært store og dermed får stadig nye unggutter prøve seg i getligaen. I kveld er det Hans Hagen. Nittenåringen har vært på utlån i førstedivisjonsklubben Grüner i år og står med to kamper der. I kveld får han altså sin første i getligaen – for Vålerenga.

Hans Hagen er med i kveldens getligatropp. Foto: Kenneth Myhre.

 

Tre løpere er ute med skade og i en tynn tropp blir det veldig tøft for Vålerenga. Martin Laumann Ylven og Andreas Stene håper å være tilbake til sluttspillet, mens det er håp om at unggutten Marcus Ekberg er tilbake i løpet av desember.

 

Tobias Lindström er heldigvis tilbake fra sin skade og stiller i rekke med Rasmus Ahlholm og Thomas Olsen i kveld. Lindström bærer også kapteinsbindet i Brede Csiszars fravær. Rekka med Filip Gunnarsson er den eneste hele rekka. Han har som vanlig med seg lillebror Fabian og Jonas Oppøyen, mens Magnus Fischer får med seg Rasmus Juell og Colin Spaberg Olsen. Fjerderekka består av Rolf Thomas Aastad, Vegard Aspehaug og Hans Hagen.

 

På backsida begynner det å se litt bedre ut nå sjøl om Brede Csiszar er ute til nyttår. Morten Ask er frisk og rask og danner første backpar med Axel Eidstedt. Andreas Øksnes var tilbake fra skade sist mot Lørenskog og spiller i andre backpar med Joachim Sommer Nielsen. Så endelig er også Anders Braavold tilbake og spiller sin første kamp for sesongen. Han danner tredje backpar med Emil Hybertsen.

 

På keepersida er det som vanlig Steffen Søberg i mål. Jørgen Moflag er ute fram til sluttspillet så det er Edvin Olofsson som er Vålerengas døråpner i kveld. Akkurat keeperplassen blir viktig. Sparta har syv strake seiere og er formlaget framfor noen og helt bakerst har Samuel Ward holdt nullen i to kamper på rad nå. Det er tvilsomt om Vålerenga kommer til å få særlig mange mål i denne kampen – og det betyr at Søberg helst bør mure igjen bakerst.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Hockey: Sparta – Vålerenga Herrer, Getligaen, Sparta Amfi