Cupfinale spesiale

18.11.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Endelig er dagen her. Cupfinaledagen! Vålerenga skal kjempe om sin 45. bøtte i historien og det 52. norgesmesterskapet da for seniorer i gymsalen på Fornebu. Motstander Avaldsnes står fortsatt uten hverken norgesmesterskap eller kongepokaler. De har derimot en god tradisjon for å tape cupfinaler. I år blir det Avaldsnes’ tredje strake tap. Den klubben vinner jo aldri noe.

Det er en historisk merkedag. Alle supporterbussene ruller mot vestkanten, Bærum og den nedlagte flystripa der ute på fornebulandet. Det kommer til å bli et virkelig lurveleven der ute. Vålerenga vinner alt. Kampen på tribunen, kampen på banen og kampen om bøtta. Vi gleder oss veldig. Dette blir rett og slett jævlig moro.

 

Vålerenga har egentlig vært klart best i begge oppgjøra mot Avaldsnes i år; men har sliti med å få ballen inn i nettmaskene. Hvordan skal de ordne det i kveld? Vi tror Kjell Gustad starter med alle angrepskorta på kunstgresset.

 

I mål blir det Michelle Betos og den bakre fireren er nok også den vanlige. Det vil si Theresa Nielsen og Ellen Wang på backene og Jennie Nordin og Tina Dalgård som midtstoppere. Alternativet er å sette inn Marte Borchgrevink som stopper, men det er bare gjort i én omgang av en treningskamp og sjøl om det fungerte best, så tipper vi treneren velger det som har vært stopperparet i hele sesongavslutninga framfor å gamble med en juniorspiller på midtstopperplass.

 

Aivi Luik blir det defensive ankeret, så er det spørsmålet om indreløperne. Kaptein Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir får den venstre indreløperrollen; mens spørsmålet er hvem som blir den høyre. Alternativene er Stephanie Verdoia og Camilla Kur. Sistnevnte starta som spiss i siste serierunde, men igjen – tar vi for oss kampen mot Bærum så fungerte laget absolutt best med Kur som indreløper. Og hu er også en mer målfarlig jente enn Verdoia. Vi tror derfor Kur starter i dag.

 

På topp er alternativene nå ganske få. Maren Hauge til venstre, Anne Lise Olsen til høyre og Elise Krieghoff sentralt sier seg da egentlig sjøl, siden vi har valgt Kur som indreløper. Vålerengas fem mest målfarlige spillere står med det på de fem mest offensive posisjonene. I tillegg vil midtstopper Nordin dyttes fram på dødballer og utgjøre et ekstra angrepskort på de også. Det bør være nok til å vinne denne kampen.

 

Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag mot Avaldsnes:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Tina Dalgård – Ellen Wang

Aivi Luik

Camilla Kur Larsen – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Anne Lise Olsen – Elise Krieghoff – Maren Hauge

Benk: Josefine Ervik, Adriana Imeri, Marte Borchgrevink, Frida Lyshoel, Emilie Libakken Østerås, Kine Fløtre og Celin Bizet Ildhusøy.