Cupfinale spesiale – 2 dager igjen

16.11.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Vi skriver torsdag og det er to dager igjen til cupfinalen. Et hvitt teppe har lagt seg over Oslo, mens jentene hadde treningsfri i går for å gjenvinne litt overskudd, så benytta de anledningen til å vinne cupfinalen på forhånd. Det nærmer seg altså veldig og beviset for at Vålerenga er i cupfinale kom i går. Da slapp Gatas Parlament cupfinalelåta «Vål’enga jenter».

En cupfinale uten en cupfinalelåt er ikke en cupfinalist verdig; men tida er jo kort. Vålerenga slo ut undulatene fra Setskog på siste dagen i september. Nøyaktig syv uker før cupfinalen. Ei cupfinalelåt er kanskje ikke det første man tenker på med én gang og det gikk ei drøy uke før diskusjonen kom i gang – på busstur til Porsgrunn med rekruttlaget for å spille andredivisjonskamp mot rekruttlaget til Urædd.

 

Tilfeldighetene skulle ha det til at riktig telefonnummer fantes i bussen og en telefon blei tatt til Elling Borgersrud som tente på idéen med en gang. Sammen med Jester har han dermed laget Gatas Parlaments hyllest til Vålerengas damelag, og til alle jenter som spiller fotball! Søndag blei det spilt inn video og resultatet er glimrende. Gatas Parlament må sies å få fram klubbens breddesatsing, talentsatsing og elitesatsing på jentesida. Drømmene fra løkkefotball på Valle kunstghressbane 4 med venninnene til plutselig å befinne seg på Vålerengas splitter nye stadion, eller Valle kunstgressbane 5 som vi liker å omtale den som, og få lov til å hæppe med cupfinalistene. Inkludering, samhold og ikke minst noen kule meldinger fra Elling og Jester fra kommentatorbua og flotte supporterscener fra Øst! gjør dette til en veldig bra cupfinalevideo. Vi kan trygt si at Gatas Parlament treffer blink: «Vål’enga jenter! Nå må vi vise verden hvordan det skal gjøres!»

 

Det er langt fra første gangen Gatas Parlament lager ei vålerengalåt. De har klassikere som «Østkantens pøbelvelde», «Vi er alle fra Vål’enga» og «Dårligere lag får deng». Nå slapp de nylig nettopp et nytt album og sjølsagt har de med en vålerengalåt der også: «Tilbake på Oslo Øst» om Vålerenga nye stadion. Så nytt er albumet at bilder fra Klanens blussing mot Brann – ei knapp uke før undulatene føyk ut av cupen – er med på videoen. Så at de fant tid til å lage ei ny låt og gi ut til cupfinalen en drøy måned seinere – det er det bare å ta av seg hatten for.

Coveret til cupfinalelåta 2017. 

 

 Avaldsnes lagde seg en sang i 2015 og de tror fortsatt at den er gyldig som cupfinalelåt for årets sesong. Det er den sjølsagt ikke; men den kommer til å bli spilt. Vi advarer mot sterke scener for trubaduren deres, Kristoffer Aksnes, har visst lært seg den og skal spille den i uttallige timer utover fredagskvelden. Vi ber alle som har øre for musikk om å holde seg langt unna The Scotsman fredag. Vi anbefaler heller folk å gå på Bohemen, Vålerenga Vertshus eller Øst! Hvis du virkelig vil deg sjøl vondt, så kan du trykke play på youtubevideoen under – men vi advarer: Det er Ranheim-kvalitet over låta.

 

Skal kvaliteten på cupfinalelåtene avgjøre – også sett i lys av at Avaldsnes ikke har noen cupfinalelåt, men gjenbruker taperlåta si for tredje året på rad – så vinner Vålerenga cupfinalen 6 – 0. Det kan vi fint leve med…