Cupfinale spesiale – 7 dager igjen

11.11.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Kulda har kommi og i går falt den første snøen på Valle. Et sikkert vintertegn er det. Og det betyr altså at det snart er på tide å spille cupfinale. En iskald novemberkveld der Vålerengas damelag kanskje får hilse på kongen, dronninga eller en annen kongelig – eller dropper kongehuset å stille opp i år også. De pleier jo det. Det kan tenkes at kanapéene ikke er fjonge nok for kongefamilien i gymsalen på Fornebu…

Det skal altså spilles om Haralds pokal – bøtta – som vi liker å kalle den – og motstander er Avaldsnes. Akkurat som forrige gang Vålerenga skulle møte Avaldsnes, så har Kjell Gustad plukka ut Bærums G19-lag som motstander i en kamp over tre perioder på tyve minutter på Vålerengas stadion. Dette er et juniorlag bestående av tidligere talentspillere og til og med a-lagsspillere i Bærum. Han ene hadde a-lagskontrakt fram til han bestemte seg for at toppidrett fikk være toppidrett – jeg er russ! Så får man litt innblikk i hva slags motstander dette er. Meget kvalifisert motstand for et damelag.

 

Gårsdagens kamp gikk altså over tre perioder og den første perioden endte med sifrene 0 – 2 til Bærum. Etter fem minutter der Bærum ikke klarte å skape noe, kom vålerengajentene høyere i banen og Bærum fikk anledning til å kontre. Etter å ha dratt av Theresa Nielsen kom et skudd over, så var det Tina Dalgårds tur til å bli dratt av og et skudd utafor, før #8 Theresa var i løpsduell på sida si igjen. Michelle Betos løp ut for å klarere, men feilberegna sprinthastigheten til en gutt kontra ei jente og var solgt. Innlegget kom, men en meget solid Jennie Nordin fikk blokkert skuddet og klarert.

 

Den første baklengsen kom da det blei kontra mot Ellen Wang som sto høyt. Det blei en situasjon der Bærum kom i overtall og Dalgård valgte å ikke dra seg ut mot ballfører. Dermed fikk han gå helt inn i feltet og sette ballen mellom beina på Betos. Vålerengas eneste sjanse i denne perioden kom etter et langt angrep som endte med et innlegg fra #8 Theresa mot Frida Lyshoel. Bærum fikk klarert med en heading, men i returrommet lå Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir og klinte til fra tyve meter. Skuddet strøyk tverrliggeren over krysset.

 

Også 0 – 2 kom på en kontring. Ballen blei spilt i bakrom og Nordin var i spurtduell mot Bærums spiss over tredve meter. Den duellen tapte hu og Betos blei runda og ballen trilla inn i tom kasse. Først i periodens siste angrep klarte Bærum å skaffe en målsjanse på etablert angrep. De kom til linja og ingen plukka opp spilleren i 45 grader, men skuddet blei allikevel blokkert og klarert av Nordin.

 

Vålerengas lag i første periode:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Tina Dalgård – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Anne Lise Olsen – Camilla Kur Larsen – Frida Lyshoel

 

Før andre periode pusha trener Kjell Gustad og #8 Theresa veldig mye på sikring. Det blei for lang avstand mellom førsteforsvarer og sikring. Det blei også gjort noen endringer på laget og trener Gustad fikk plutselig et meget delikat stopperproblem inn mot cupfinalen. Det har vært diskutert om Marthe Borchgrevink bør omskoleres fra midtbanespiller til midtstopper tidligere i sesongen og hu har spilt noe midtstopper på rekruttlaget; men i toppserien har det blitt med ett innhopp i 2016. Men sånn Borchgrevink framsto som midtstopper i den andre perioden, så er det ingen tvil i våre øyne. Borchgrevink må drilles med Nordin fram mot cupfinalen.

 

Bærum var rett og slett helt sjanseløse i denne perioden. De fikk ha litt ball, men klarte aldri å nærme seg Vålerengas mål. Forsvaret var potte tett og det så ut som om Borchgrevink og Nordin hadde spilt stopperpar sammen i ti år i toppserien. Borchgrevink er som Nordin også svær og sterk og tok for seg i duellene med bærumsgutta. Dette var en meget oppløftende periode for Vålerenga som blei vinni 2 – 0 og der sjansestatistikken lød 4 – 0, men skulle vært 5 – 0 da det vel burde blitt delt ut et rødt kort for å bytte drakt med Elise Krieghoff litt før kampen var over da hu egentlig var igjennom aleine med keeper.

 

1 – 0 kom midtveis i perioden og var en kjempescoring. Et angrep bygd opp mot etablert forsvarog rundt ti pasninger innad i laget før det eksploderte i angrep med en hælflikk av Krieghoff ut på høyrekanten til Camilla Kur. Kur satte opp #8 Theresa som slo et meget godt innlegg over på venstre side i feltet der Jónsdóttir kom springende og hamra ballen tilbake opp i det lengste krysset på hel volley.

 

Vålerenga fortsatte å skape litt og i den neste sjansen så hopper vi glatt over at dommeren ikke fikk med seg at Kine Fløtre sto et par meter i offside ute på venstrevingen. Det blei et fint angrep som endte med et godt innlegg og en dårlig heading av Kur; men bare minuttet seinere kom en ny scoring. Krieghoff snappa opp en pasning på førti meter og oppdaga raskt at bærumskeeperen sto ute på sekstenmeterstreken. Skuddet var umulig å ta. Hardt, midt i mål og én meter under tverrliggeren. Meget godt levert av Vålerengas spiss og rett etterpå var hu igjennom aleine med keeper igjen; men denne gangen blei hu altså forsøkt avkledd av bærumsstopperen. Overtrekksjakka holdt dog stand, men i en cupfinale så vil det nok bli dømt rødt kort til forsvaret i en tilsvarende situasjon. Vålerenga fikk også en god kontring til som endte i en lobb fra Jónsdóttir som dessverre duppa halvmeteren for seint til å snike seg under tverrliggeren.

 

Vålerengas lag i andre periode:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Marthe Borchgrevink – Ellen Wang

Aivi Luik

Camilla Kur Larsen – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Anne Lise Olsen – Elise Krieghoff – Kine Fløtre

 

Før den tredje perioden gikk regnværet over til snø og Vålerenga satte inn en ganske kald Sara Nilssen Kilen i mål og vi setter en del av baklengsmåla på at hu ikke fikk en skikkelig keeperoppvarming. Dette er baller hu normalt sett tar. Det blei uansett stygge sifre med 0 – 4 i målprotokollen, men laget fungerte heller ikke optimalt med 0 – 5 i målsjanser.

 

Den første baklengsen kom etter fire minutter og var et innlegg fra høyre og dårlig markering i feltet og scoring fra femmeterstreken etter et etablert angrep. Også 0 – 2 kom på et etablert angrep på høyresida, der innlegget gikk over målfeltet og det var et skudd fra venstre som gikk høyt i mål. Det var hardt, men Kilen tar normalt de skudda der. Hu var også bortpå ballen, men fikk ikke slått den vekk.

 

0 – 3 kom også i etablert angrep. Innlegg fra venstre der en spiller fikk stå upressa å heade ballen i mål rett under tverrliggeren. Også den trur vi dog Kilen vanligvis hadde tatt. 0 – 4 kom på kontring og Wang blei dratt av og avstanden til sikringa til Dalgård var for lang. Skuddet gikk via tverrligger og inn.

 

Vålerenga stilte med følgende lag i tredje periode:

Sara Nilssen Kilen

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Tina Dalgård – Ellen Wang

Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Stephanie Verdoia – Marthe Borchgrevink

Frida Lyshoel – Elise Krieghoff – Kine Fløtre

 

Vi tar med en ekstra positiv ting fra gårsdagen. Ingrid Søndenå var tilbake med fotballsko på beina etter hjernesvulstoperasjonen. Forhåpentligvis er all svulsten borte og er den det er hu med i full oppkjøring fra januar av. I går slo hu noen pasninger sammen med Maren Hauge, som tråkka over på tirsdagstreninga, men er klar til cupfinalen.

 

Celin Bizet Ildhusøy sliter med en liten ankelskade, men bør være klar til cupfinalen. Adriana Imeri kom seint og ikke spilte på grunn av at hu ikke fikk fri fra skolen. Emilie Libakken Østerås har fått lungebetennelse og er tvilsomt klar til cupfinalen.

 

Vi avslutter med promovideoen Gatas Parlament la ut i går, med en forsmak på cupfinalelåta deres.