Ask tilbake

10.11.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Morten Ask er tilbake på is og er sannsynligvis klar til mandagens storoppgjør i Furuset Forum. Det er svært gode nyheter for Vålerenga, som virkelig er tynne på backsida. Så kan vi også opplyse om at det nå er begynt å bygge på Jordal. Et amfiteater er altså endelig på vei til å reise seg. Det er jaggu på tide etter at grunnarbeidene har tatt i overkant lang tid. Forhåpentligvis står hallen nå ferdig før Ask legger opp.

Morten Ask etter scoring i Gjøvik Fjellhall i serieåpninga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det var et hyggelig hockeytreff på Vålerenga Vertshus i går. Vålerenga stilte med spillerne Jonas Oppøyen og Martin Laumann Ylven, som svarte meget godt på de spørsmål som kom fra salen og toastmaster Espen Bjørneseth. Det er veldig fint med sånne treff og noen av de gode tiltaka Klanen har gjort for Vålerenga Hockey i år. Da er det også veldig bra å se at både spillere og ledelse i klubben stiller opp og svarer på nesten alt av spørsmål som dukker opp.

 

Vålerenga Hockey har ny daglig leder i Morten Sandø. På tross av at han har en andrepasning mot oss som friskspiller framsto han som et godt og solid valg av Vålerenga. Den som preika mest var sjølsagt danseløven Glenn Jensen, som nå får med seg Harald Olavsen i det kommersielle teamet i Vålerenga Hockey. Han kunne fortelle at den enorme publikumssvikten de fikk ved flyttinga kom som et sjokk på alle, men at det virker som om tilskuertallet sakte men sikkert begynner å komme seg.

 

 På tross av at klubben går i minus på grunn av flyttinga til Forum, så ansetter de altså nye folk og sponsorene tar underskuddet i år. Bra for klubben er det også at en så stor aktør som Color Line gikk inn og Jensen kunne fortelle at det merkes på sponsormarkedet. En stor og sterk aktør inn gir også tillit for de små aktørene til å være med på moroa videre.

 

Dessuten satte styrepamp Gunnar Thøgersen ut et rykte at det kommer inn en ny back om fjorten dager; men som Thøgers sjøl repliserte det med: «Rykter kommenterer jeg ikke!»

 

Cupfinaleforberedelser

Vålerengas damelag er i cupfinaleforberedelser og i kveld spiller de treningskamp mot Bærums juniorgutter. Det har de gjort én gang før i år, også det i forkant av kamp mot Avaldsnes, som altså er Vålerengas cupfinalemotstander lørdag 18. november. Vi er ikke helt sikre på hvordan kampen vil fortone seg. Sist spilte de tre perioder på tyve til femogtyve minutter; men det var tettere opp mot kampen. Med en hel uke fram til cupfinalen er det ikke usannsynlig at de velger et annet opplegg. Den som dukker opp på stadion klokka 15:30 i ettermiddag får se…

 

For de som har lyst til å følge damene fram mot cupfinalen, så trener de mandag klokka 18:00, tirsdag 16:30, torsdag 16:30 og fredag 15:00. Alle treninger på stadion.

 

Landslagshockey

Thomas Olsen spilte for a-landslaget mot Østerrike i går kveld. Norge vant 3 – 2 over vertsnasjonen etter spilleforlenging. I dag møter Olsen Danmark som slo Korea 7 – 4. I morgen møter de Korea i den siste kampen i firenasjonersturneringa. Kampa vises på TV2 Sportskanalen.

 

Sondre Bolling Vaaler og Nicolai Eliesen spilte for Norges G18-landslag som tapte 0 – 3 for Latvia i Ullensaker ishall i går. De møter Latvia igjen både i dag og lørdag. Kampene streames på LiveArena.

 

Fabian Plogås og Calle Spaberg Olsen er med Norges G16-landslag til Latvia og spiller tre treningskamper mot dem. Latvierne gidder ikke føre statistikk så vi aner ikke mer om den første kampen enn at Latvia vant 5 – 3. Vi antar at Plogås var døråpner siden det blei såpass mange baklengs og at Spaberg Olsen scora alle de tre norske måla. Det må ha vært sånn. De spiller kamper igjen både i dag og lørdag.

 

Landslagsfotball

Christian Dahle Borchgrevink møter Polen i treningskamp for det Norske G18-landslaget lørdag. Kampen går i Polen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 15:30 Fotball: Vålerenga Damer – Bærum G19, Treningskamp, Intility Arena

Fredag 15:45 Hockey: Latvia – Norge G16, Treningskamp, Ozo Ledus Halle

Fredag 17:00 Hockey: Norge Herrer – Danmark, 4-nasjoners, TWK-Arena – Innsbruck

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:00 Hockey: Norge G18 – Latvia, Treningskamp, Ullensaker Ishall

Lørdag 12:00 Hockey: Latvia – Norge G16, Treningskamp, Ozo Ledus Halle

Lørdag 14:00 Hockey: Korea – Norge Herrer, 4-nasjoners, TWK-Arena – Innsbruck

Lørdag 15:00 Fotball: Polen – Norge G18, Treningskamp, Top Ten Sports Center – Lloret de Mar

Lørdag 16:00 Hockey: Norge G18 – Latvia, 4-nasjoners, Ullensaker Ishall