Byderby

31.10.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeyjenter har fått en tung start på årets sesong. I kveld skal de starte på reperasjonen av en elendig sesongåpning, med revansje mot Hasle-Løren som de tapte for i Jordal Ungdomshall i det første byderbyet denne sesongen. I kveld er det kamp i Løren Ishall og Vålerenga jakter tre nye poeng. Det er et ungt vålerengalag som har fått store utskiftninger før denne sesongen, så det tar nok litt tid før vi ser de spille gått sammen som et lag; men nå har det tross alt gått en måned siden de tapte på straffer mot Hasle-Løren sist. Vi tror på tre poeng i kveld.

Kanutte Fladeby over slakt fra Hasle-Løren. Foto: Kenneth Myhre.

 

Stavanger

Vålerenga Hockey gjorde sakene sine svært bra i Furuset Forum på lørdag. Motstander Stavanger fikk seg nok en knekk og blei passert av Iskrigerne i bataljen der Vålerenga var overlegne i de to første periodene. Det blei en målløs første periode, men slettes ikke udramatisk av den grunn. Både Rasmus Ahlholm og Rasmus Juell hadde et skudd på innsida av Stavangers keeper Jacob Opsahl, men som traff metallet og gikk ned i rundvantet. Stavanger var derimot helt tannløse og på Sotahjørnet telte vi 6 – 0 i klare målsjanser.

 

I midtperioden løsna det dog. Jonas Oppøyen fyra av etter pasning fra Tobias Lindström. Opsahl ga en lett retur og Filip Gunnarsson kunne enkelt sette pucken i åpen kasse. Da var kun spilt 3:48 av perioden. Vålerenga kjørte på gjennom hele og mot slutten ga det resultater etter at Filip Lalande kjempa på Stavanger en tominutter. Gunnarsson noterte seg for nok et poeng med sitt andrepass. Andreas Stene stjal også ett poeng, men sant og si: Det var litt for enkelt. Ahlholm fikk stå helt aleine upressa på seks syv meter og sikte, sikte, sikte og sikte – uten at en eneste siddis klarte å komme inn i skuddbanen. Da får du det du fortjener. Vålerenga var igjen klart best og vant sjansestatistikken 6 – 1.

 

I tredje periode kom Vålerenga litt mer ut av det. Det var tydelig at laget savna Morten Ask og Anders Braavold (skada), Martin Laumann Ylven (siste kamp med karantene) og Andreas Øksnes (sjuk). Målet til Stavanger kan dog ikke karakteriseres som noe sjanse. Et løst skudd mot en iskald keeper gikk inn mellom armen og kroppen på Steffen Søberg. Det var så løst at Søberg nesten klarte å snu seg rundt og hindre pucken i å gli over streken; men det holdt ikke. Dermed blei det spenning de siste seks minuttene og Stavanger fikk muligheten til å ta ut keeper og Oppøyen fikk muligheten til å bomme på åpent mål. Vålerenga vant 2 – 1 og klatra tilbake til femteplass på tabellen.

 

Vålerengas beste
    Filip Gunnarsson  
   Brede Csiszar  
  Rasmus Ahlholm  

 

Grand Bodø

Etter drøyt ti minutter av kampen kom Vålerengas første store sjanse. Et forsøk på å sette opp Elise Krieghoff feilvendt blei brutt av Grand Bodø, men Jennie Nordin vant tilbake ballen for Vålerenga inne på Grands banehalvdel. Theresa Nielsen blei tvingi bakover i banen og spilte Aivi Luik og videre over til Tina Dalgård til venstre for midtsirkelen. Maren Hauge frigjorde seg sentralt og mottok ballen, vendte opp og satte opp Krieghoff igjen. Hu forsøkte å spille igjennom Anne Lise Olsen på høyresida, men pasninga blei brutt av Grands Amalie Johnsen; men touchen hennes sendte Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir aleine med keeper Siiri Valimaa. Jónsdóttir kom veldig nære og klarte ikke å løfte ballen over en utrusende Valimaa. På returen klarte også Johnsen å blokkere avslutninga fra Olsen. En enorm sjanse for Vålerenga og ganske utrolig at det ikke sto 0 – 1 i Nordlandshallen allerede.

 

Vålerenga fortsatte å trille ball på Grands banehalvdel til Luik fant Hauge ute på venstrekanten. Hauge spilte igjennom Camilla Kur Larsen, men avslutninga blei blokkert av Trine Skjelstad Jensen og det endte kun i et ufarlig hjørnespark. Men Grand blei veldig baktunge og Jennie Nordin slo en ball inn mot Jónsdóttir som forlenga ballen ut på kanten der Ellen Wang forsøkte et volleyskudd som dessverre gikk rett på keeper.

 

Grands første sjanse kom rett etterpå. Etter halvspilt førsteomgang fikk de et hjørnespark og Line Danielsen slo en lur pasning ut på en møtende Hege Nordvik. Dalgård reagerte raskt og sprinta etter Nordvik, kasta seg inn og fikk blokkert skuddet. Kur kom til, men blei dratt av og Nordvik fikk til et bra skudd fra elleve meter. Michelle Betos var dog med og fikk slått ballen over tverrliggeren.

 

Vålerenga fikk hjørnespark fra høyre rett etterpå. Luik sparka først i hjørneflagget, men på andre forsøk fikk hu lagt ballen kort ut til #8 Theresa som slo inn. Ballen kom bak vålerengaspillerne og Jónsdóttir heada den nærmest rett opp i lufta. Kur heada den inn i farlig område, men Grands Skjelstad Jensen fikk først klarert ut på femogtredve meter. Der sto Dalgård, slo ut på #8 Theresa som slo inn igjen. Olsen kom igjennom, men Skjelstad Jensen pressa seg inn foran henne én meter foran første stolpe. Olsen visste råd og fikk ei lita tå på ballen. Akkurat nok til å slå den tunnel på Valimaa. 0 – 1 på tida 25:03.

 

Ti minutter før pause spilte Vålerenga seg fram til sin femte sjanse for kvelden. Etter å ha trilla ballen langt inne på Grands banehalvdel i en god stund endte det med en knallhard pasning fra Nordin til Krieghoff, som la igjen til Hauge. Hauges skudd fra et par og tyve meter strøyk tverrliggeren.

 

Tre minutter før pause var det igjen Nordin som sto for oppsillet. Denne gangen en lang pasning på seksti meter og #8 Theresa løp igjennom fra sin høyre side. Aleine med Valimaa forsøkte hu en lobb, men den blei ikke høy nok. Dermed sto det 0 – 1 til pause etter at Vålerenga vant sjansestatistikken hele 1 – 6 over et meget tamt grandlag.

 

I andre omgang var det Grand som fikk den første sjansen. Nordin vant igjen ballen på midtbanen, men blei lagt i bakken. Det blei ikke blåst frispark og dermed var Vilde Fjelldal igjennom på høyresida, men skuddet fra sekstenmeteren traff ikke målet. Vålerenga svarte etter hvert. Kieghoff vant et frispark på drøyt tredve meter som Luik slo ut til #8 Theresa. Innlegget var presist til Wang som missa på en enorm sjanse upressa fra syv meter. Fjelldal var på tur igjen rett etter denne sjansen og slo Wang i løpsduellen. Innlegget fant Birkeland, men hu løfta ballen over tverrliggeren fra ganske så god posisjon.

 

Så kom et fint angrep av Vålerenga. #8 Theresa tok innkast femten meter inn på Grands banehalvdel. Ballen gikk til Kur, som spilte vegg tilbake til Luik og fikk igjen ballen sentralt, men feilvendt. Uten press var det ingen problem for Kur å vende opp; men det var lite rom fan Kur så hu valgte å tre ballen videre igjen i mangel på alternativer. Tilbake til Luik, ut høyre til Nordin, tilbake til Luik sentralt. Hu slo opp på Kur på tredve meter, som la den videre over til Wang som var helt upressa på femogtredve meter midt foran mål. Hu slo ballen til en feilvendt Hauge på toogtyve meter og da eksploderte det.

 

Alternativene var nok ikke særlig bedre denne gang. Det var nærmest umulig å gjøre noe, men noen sekunders magi er alt som trengs i fotball. Hauge vendte bort Cecilie Falch i mottaket, vant duellen med Danielsen og stakk frekt igjennom, der hu dro seg forbi både Tine Engan, Lillevold Johnsen og Skjelstad Jensen. Avslutninga fra hjørnet av femmeteren satte hu høyt på innsida av Valimaa og sikkert i nettmaskene. Det var barcelonatakter over målet som kom på tida 56:20. Seks pasninger uten at noe skjedde, så blei det spilt opp i tre entouchpasninger før Hauge på messivis eliminerte fem grandspillere i en telefonkiosk, før hu satte ballen i nettmaskene.

 

Vålerenga gjorde sitt eneste bytte for dagen etter en knapp times spill. Luik gikk ut og Stephanie Verdoia kom inn som venstre indreløper, mens Jónsdóttir gikk ned som anker..

 

Maren Hauge var meget giftig i denne kampen, og på tida 68:00 sørga hu for å bli tomålsscorer. Det starta helt bak hos Michelle Betos som satte i gang fra femmereten ut til høyre. #8 Theresa tok med seg ballen framover, men valgte en støttepasning til Nordin. Nordin satte derimot fart og fra seksti meter slo hu ballen fram på Hauges som kom på løp sentralt. Hauge slo Falch i duellen og lobba ballen elegant over Valimaa.

 

Det tok ikke mange sekundene før Vålerenga var nære på den fjerde. #8 Theresa gjenvant ballen på egen halvdel. Hu spilte til Hauge som fant Verdoia som slo en herlig stikker ut på høyrekanten til Olsen. Innlegget var presist og fant Krieghoff på femmeteren på første stolpe, men hu klarte ikke å styre avslutninga på mål.

 

I stedet skulle det smelle andre veien. Det blei slått langt opp til midtsirkelen fra Valimaa; Nordvik forlenga ballen til motsatt side av midtsirkelen, der Nordin klarerte den tilbake. Sara Eggesvik vant duellen med Olsen og spilte igjennom Birkeland som fikk løpe inn mellom stopperne. Vålerenga kunne svart direkte. #8 Theresa tok et raskt innkast til Krieghoff som forlenga ballen inn til Verdoia. Skuddet var bra og mot det lengste hjørnet, men Valimaa fikk slått den til hjørnespark. #8 Theresa slo det innoverskrudd ut på ti meter. Nordin hedda ballen høyt opp mot første stolpe. Olsen heada ballen videre i en fin bue over keeper, men den landa oppå tverrliggeren.

 

Så kommer en meget kontroversiell avgjørelse. Jónsdóttir plukka en andreball på midtbanen og spilte fram mot Hauge. Hauge ser ut i fra tv-bildene ut til å ligge på riktig side, vente seg fint fri og fyra av med venstrefoten fra tyve meter. Ballen satt nede ved den nærmeste stolpa, men assistentdommeren mente det var offside og fratok Hauge et hattrick.

 

Med drøyt ti minutter igjen av ordinær tid fikk Grand hjørnespark fra venstre. Nordvik slo en innoverskrudd ball inn i Vålerengas femmeter. Den gikk i en meget høy bue og datt rett ned på bakre stolpe. Betos var ute og bomma på utboksinga. Jónsdottir heada den rett inn mot eget mål i duell med Skjelstad Jensen, som blei holdt unna av Krieghoff. Ballen traff Dalgård og inn mot eget nett. Dalgård kasta fram et bein, men det gjorde også Skjelstad Jensen som fikk tappa inn ballen omtrent fra målstreken.

 

Med seieren ligger Vålerenga på en syvendeplass, med mulighet til å tangere sin beste plassering i toppserien i siste kamp. Da må de passere både Arna-Bjørnar og Røa. Alle tre laga står med 34 poeng og 28 innslupne mål. At Vålerenga dermed ligger sist av laga skyldes enkelt og greit at de scorer for lite mål. Toppscorer er Hauge med syv mål, mens Krieghoff har seks.

 

Det er lite trolig at Vålerenga kan ta igjen tre mål på Arna-Bjørnar og fire mål på Røa når de ikke gjorde det gjennom denne kampen, for i siste serierunde er det LSK Kvinner som kommer i Intility Arena. Godt er det da at både Arna-Bjørnar og Røa har bortekamper. Arna-Bjørnar skal til Jæren og møte Klepp som kjemper om bronsemedalje. Røa skal til Bergen og møte Sandviken. Sjetteplassen er viktig. Den gir nemlig en gratis treningssamling i sesongoppkjøringa, så derfor må Vålerenga ha poeng også i siste serierunde, samtidig som helst Røa og Sandviken ryker på smeller.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Grand Bodø:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Tina Dalgård – Ellen Wang

Aivi Luik

Camilla Kur Larsen – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Anne Lise Olsen – Elise Krieghoff – Maren Hauge

Innbyttere: Stephanie Verdoia (31 min. for Luik).

 

Vålerengas beste
    Maren Hauge  
   Theresa Nielsen  
  Elise Krieghoff  

 

Molde

Molde starta definitivt best i oppgjøret og hadde både en mulig straffesituasjon og en heading i nettveggen før det var gått fem minutter; men de løp fort fra seg. Vi er vant med lange angrep og etter syv minutter var det intet unntak. Vålerenga trilla ball før Herman Stengel slo en lang presis crosser ut på venstrekanten til Chidera Ejuke. Han la tilbake til Ivan Näsberg, videre til Magnus Lekven. Lekven leita etter alternativer, men fant ingen og brukte i stedet Näsberg igjen. Det blei en trekant via Samúel Kári Friðjónsson og tilbake igjen til Lekven. Lekven nølte igjen med ballen før han spilte den foran Näsberg, som tok en touch og slo inn mot Henrik Kjelsrud Johansen. Ballen kom bak Kjelsrud Johansen og Vegard Forren forsøkte å klarere for Molde. Det gjorde han dårlig. Rett i beina på Stengel som klinte til og ballen føyk i mål, via Forren.

 

Vålerenga fikk et bra trøkk etter den situasjonen; men etter et drøyt kvarter fikk Molde en stor sjanse på kontring etter en vålerengacroner. Mattias Moström klippa hæla på Robert Lundström. Et soleklart frispark som dommer Svein Oddvar Moen ikke ville dømme for. Pasninga kom mot Moström som var i en kjempeoffside. Han løp også etter ballen og var klart delaktig i spillet, men slapp ballen til Fredrik Brustad som fikk en stor sjanse aleine med Adam Larsen Kwarasey. Ballen blei heldigvis blåst over. Hvordan Lundström ikke fikk frispark og hvorfor flagget ikke kom på Moström må gudene vite; men det er helt klart at i begge situasjonene så påvirker det hvordan Molde fikk målsjanse.  

 

Så fikk Molde innkast. Det gikk til Brustad som hadde Enar Jääger i ryggen. Både Näsberg og Lekven forsøkte å hindre en pasning, men ballen blei tredd mellom dem, via Näsberg til Bjørn Bergman Sigurdarsson. Lekven brukte tid på å snu seg og turde ikke sette inn takling. Jonatan Tollås Nation var siste forsvarer men en rapp finte og avslutning sendte ballen i nettmaskene bak Adam Larsen Kwarasey.

 

Etter drøye femogtyve minutter kom en gedigen målsjanse. Näsberg vant ballen og fikk den opp på Kjelsrud Johansen. Han la tilbake til Lekven som dunka den opp i bakrom på venstresida. Det så ut som Molde hadde kontroll, men Ejuke stjal ballen og dro seg inn i straffefeltet. Det var to moldespillere der som alle gikk på Ejuke. Han hadde to pasningsalternativer. Både Kjelsrud Johansen, men særlig Friðjónsson ville vært nødt til å score om pasninga kom; men Ejuke slo ikke pasning. Han gikk sjøl og skuddet blei blokkert i stedet. Tenk om Ejuke kunne titte opp en gang i mellom?

 

I andre omgang hadde først Simen Juklerød en stor mulighet, før Kjelsrud Johansen fikk en dobbeltsjanse, med to headinger mot mål. Daniel Berntsen spilte fram Näsberg som slo inn. Den første headinga til Kjelsrud Johansen blei stoppa av Forren på streken. Ballen gikk tilbake mot Kjelsrud Johansen som stanga til igjen, men denne gang fikk keeperen tre fingre på ballen og fikk styrt den opp i tverrliggeren.

 

Kjelsrud Johansen var nære på rett etterpå også. Stengel gjenvandt ballen høyt i banen. Slo over til Juklerød som la ut til Lekven. Lekven slo inn på bakre stolpe og der kom Kjelsrud Johansen flygende gjennom tre moldespillere og heada ballen ned i bakken og opp mot nettaket. Linde var der med to fingre og fikk slått ballen til hjørnespark.

 

Ufattelig leit at det tolv sekunder før overtida var over, så kom innlegget og headinga som gjorde at Vålerenga ikke fikk noen poeng med seg fra kampen. Det er flakselaget Molde og dermed forsvant også Vålerengas siste håp om europacupspill neste sesong.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Molde:

Adam Larsen Kwarasey

Robert Lundström – Jonatan Tollåas Nation – Enar Jääger – Ivan Näsberg

Herman Stengel – Magnus Lekven

Samúel Kári Friðjónsson

Simen Juklerød – Henrik Kjelsrud Johansen – Chidera Ejuke

Innbyttere: Daniel Berntsen (26 min. for Friðjónsson), Bård Finne (10 min. for Ejuke).

 

Vålerengas beste
    Herman Stengel  
   Henrik Kjelsrud Johansen  
  Ivan Näsberg  

 

Moa

Så må Mohammed Abdellaoue operere. Det hele er ganske håpløst. «Moa» har en skadehistorikk som lukter av Sæthre kjeks. Da Stuttgart sendte ham hjem i 2015 håpa vel de fleste at «Moa» skulle bli skadefri og bli en kjempehit. Så skjedde ikke. I 2015 fikk han kun fire kamper. Hele vårsesongen røyk i fjor. Først i juli fikk han regelmessig kamper. Etter en lovende sesongoppkjøring kom skadeproblemene igjen i våres. Og i perioden han spilte kamper har han nesten ikke trent i mellom.

 

De siste åra har Vålerenga vært eksperter på å hente hjem gamle spisser med skadehistorikk og gjerne også skada da de kom. «Moa» er slett ikke den eneste som ser ut til å bli en gedigen flopp. Men han er den siste. Henta hjem sommeren 2015 med kontrakt ut 2019. På 2,5 sesong har «Moa» starta 18 seriekamper av så langt 68 kamper. Nå mister han de tre siste kampa og rundt femten kamper også av neste sesong, før han kan være klar til å kjempe om en plass. Da vil det ha gått tre sesonger og «Moa» vil ha spilt 18 av om lag 85 kamper – hvis knærne hans er bra igjen da.

 

Vålerenga i dag:

19:10 Hockey: Hasle-Løren – Vålerenga Damer, Eliteserien, Løren Ishall